Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

Door redactie Oost-Online - NLMagazine/Amsterdam, Natuur & Milieu – Als je een van de tien beste tuinen in Europa wilt zien, dan kun je in de Watergraafsmeer terecht en hoef je geen enorme reizen te maken. Volgens de Britse krant de Guardian ga je dan naar ‘Darwin’s Flower Garden’ in de Watergraafsmeer bij het Darwinplantsoen.

‘Spectaculaire bloemenborders, gesterkt door een weelderige diversiteit aan vaste planten, komen zelden voor in de openbare omgeving’, schrijft de krant enthousiast. De bloementuin is onderdeel van het grotere Darwinplantsoen, dat eigenlijk een park is. Een bijzonderheid: de bloemtuin wordt onderhouden door vrijwilligers. En dat zijn er ongeveer veertig.

Het bredere park waarin het Darwinplantsoen in de jaren vijftig werd ontworpen door de Nederlandse landschapsarchitect Hans Warnau, is een voorbeeld van de vooruitstrevende benadering van het naoorlogse stadsontwerp waar Warnau bekend om stond: een stuk functioneel en toch prachtig gemeentelijk groen in de Amsterdamse Watergraafsmeer.

Een bezoekje aan ‘Darwin ’s Flower Garden’ is zeker de moeite waard. De Bloementuin is open van maart tot en met november. Vrijwilligers die op loopafstand wonen openen en sluiten de hekken. De tuin wordt onderhouden door ongeveer veertig vrijwilligers.

Als je de bloementuin van Darwin hebt bezocht kun je altijd nog op zoek naar de andere mooie tuinen in Verona, Athene, Latour-Marliac, Barcelona, Gambarogne, Praag, Gotenburg, Sintra en Heidelberg.

Kijk voor de andere tuinen in Europa in  The Gardian
en voor de bloementuin naar Park Darwin, een geheim pareltje.

Bron: OostOnline.nl

Quote

Uitgaan nu.nl

20 juni 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching