Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine, techniek - DutchTechOnHeels, het online platform dat zich inzet voor de zichtbaarheid van vrouwen in de techindustrie, heeft onlangs een Engelstalige podcast gelanceerd tijdens het op 22 mei jl gehouden CompTIA Benelux-event in Utrecht. In de podcast komen vrouwen in de tech aan het woord, zoals Nathalie Brähler, Marjolein Pordon en Valérie Vernout.

Vrouwen zichtbaar in tech

DutchTechOnHeels is opgezet met als missie het vergroten van de zichtbaarheid van vrouwen in tech. Serial entrepreneur en DTOH founder Jennifer Delano vult aan: “We dachten met het opzetten van het platform dé manier te hebben gevonden om vrouwen in tech zichtbaar te maken. Maar er miste nog een element. Daarom zijn we op zoek gegaan naar c-level vrouwen in tech en lanceren we de DutchTechOnHeels podcast.”

In een techwereld die nog steeds grotendeels wordt gedomineerd door mannen, is het cruciaal om getalenteerde vrouwen een podium te bieden. DutchTechOnHeels is erop gericht om een vrouwelijk perspectief in te brengen in deze branche en meisjes te laten zien dat een carrière in tech ook voor hen mogelijk is.

Jennifer Delano benadrukt het belang van deze missie. “Slechts 22% van alle technische functies bij Europese bedrijven wordt vervuld door vrouwen, volgens een analyse van McKinsey. DutchTechOnHeels wil dit veranderen door naast een positief informatieplatform te bieden, met nieuws over technologische ontwikkelingen, relevante evenementen en carrièremogelijkheden, ook inspirerende interviews met vrouwelijke leiders laten horen via podcasts.”

Empowering Women in Tech

De DutchTechOnHeels podcast is gelanceerd tijdens het CompTIA Benelux-event in Utrecht, een ideale gelegenheid om de samenwerking met techvrouwen te bevorderen. Jennifer Delano lanceerde de podcast met de organisatoren en bezoekers van CompTIA Benelux tijdens haar talk ‘Empowering Women in Tech’ waarin ze vertelde over de mogelijkheden om jezelf te laten zien in de techindustrie.

Over DutchTechOnHeels

DutchTechOnHeels is een platform dat niet alleen de zichtbaarheid van vrouwen in tech vergroot, maar ook een community creëert waarin zij elkaar kunnen ondersteunen en inspireren. Zojuist is hier de DutchTechOnHeels podcast aan toegevoegd. Deze is te beluisteren via alle grote podcastplatforms, waaronder Spotify:
​​https://open.spotify.com/show/3G91KBKGtSXZIyjMPdS1OK?si=YmaN6qiPR3WD2YNJENM8qw

Quote

Uitgaan nu.nl

20 juni 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching