Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

Utrechtse Stripmakersmarkt in Bibliotheek Neude - NLMagazine/Utrecht, Striptekenaars, kunst, cultuur - Stripfanaten kunnen op zaterdag 15 juni hun hart ophalen tijdens de Utrechtse MUS (Markt Unieke Stripmakers) in Bibliotheek Neude. De gratis stripmarkt brengt diverse stripmakers uit Utrecht en heel Nederland samen om hun werk te presenteren in de Grote hal.

Markt, leeshoek en workshops

Bezoekers kunnen deze zaterdag naar een markt waar stripmakers hun eigen werk verkopen of lekker lezen in de een stripboekleeshoek. Daarnaast zijn er ook workshops te volgen voor iedereen vanaf 6 jaar. ‘De Avonturen van Stokpoppetje’ door Joshua Peeters (6+), ‘Cover tekenen’ door Daan de Tekenaar(8+) en ‘Siem’s Striptekenclub’ door de pas 10-jarige Siem, die regelmatig stripworkshops geeft in Bibliotheek Vleuterweide. De workshops zijn gratis toegankelijk, men moet wel vooraf reserveren.

Uitreiking Gouden Mus

Deze middag wordt ook de Gouden Mus uitgereikt, de publieksprijs voor de beste aanvlieger van de stripwereld. De Utrechtse MUS is een initiatief van de tekenaars Daan Landwehr Johan, Rob van Barneveld en Danibal.

Stripmakers

De volgende stripmakers zijn zeker aanwezig: Abe Borst, Argibald, B. Carrot, Bandirah, Bob op ’t Land, Brulblad, Esther van der Bund, Gerrie Hondius, Inktpot, Jan Vriends, Jan-Willem Spakman, Jeroen de Leijer, Jeroen Funke, KAF, Larie Cook, Maikel Verkoelen, Maaike Hartjes, Matt Baaij, Michiel vd Pol, Milou van Montfort, Schwantz, Tobi Dahmen, Venster Academie en Wilbert van der Steen.

De Utrechtse Stripmakersmarkt is gratis en geschikt voor alle leeftijden. Het evenement vindt plaats op zaterdag 15 juni 2024, van 12.00 – 17.00 uur. Iedereen is welkom om binnen te lopen en zich onder te dompelen in de stripwereld en kennis te maken met de tekenaars.

Quote

Uitgaan nu.nl

20 juni 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching