Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

Een jaar voortleven in een razende vulkaan - NLMagazine Literatuur, Inez Weski, video - Deze week verscheen bij uitgeverij Lux het boek ‘Het geluid van de stilte’ van de in opspraak geraakte advocate Inez Weski.

Het geluid van de stilte is het persoonlijke verhaal van strafrechtadvocate Inez Weski die op 21 april werd gearresteerd en naar een onbekende ondergrondse plaats in isolatie werd weggevoerd. Na haar arrestatie bleef het plotseling heel stil en Inez leek wel van de aardbodem te zijn verdwenen. In haar boek vertelt zij voor het eerst over haar tijd in detentie en over de traumatische maar soms ook absurde gebeurtenissen die haar volgden.

Haar boek gaat over het eenzame lot van de advocaat, hoe de geheimhoudingsplicht van een advocaat werkt en welke consequenties daaraan zijn verbonden. Haar boek gaat over het opstaan tegen overheersing, over mededogen en moed, over misbruik van macht, over hoe zij ten koste van alles haar lot als geheimhouder zal blijven dragen en hoe zij met de kracht van haar voorouders haar lot als geheimhouder zal blijven dragen. Bevlogen als altijd spreekt Weski over het belang van de rechtsstaat en weet ze dit alles te overleven door haar analytisch vermogen en haar humor.

Interviews

1. In https://youtu.be/4dXOXfN0TkE leest Inez een aantal stukken voor uit haar boek.
2. Verder treft je in https://youtu.be/pKQ3LiV4Gd4 van VPRO’s Zomergasten een uitgebreid interview aan.
3. Ook ‘Buitenhof’ besteedt in https://youtu.be/rY-iiXc8ZRA aandacht aan deze bijzondere vrouw.

Meer informatie

Titel : Het geluid van de stilte - Een jaar leven in een voortrazende orkaan
Auteur : Inez Weski (Nederland)
Soort boek : memoir
Uitgever : Lux
Verschijnt : 19 april 2024
Omvang : 280 pagina’s
Uitgave : paperback
Prijs : € 22,99
Flaptekst van het boek van advocaat Inez Weski

Quote

Uitgaan nu.nl

15 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching