Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

Afbeelding van HopenSvenson - NLMagazine/Amsterdam, Evenementen, uitgaan, natuur & Milieu - VU ART SCIENCE gallery presenteert de tentoonstelling Life of Plants, waarin onze relatie met de plant centraal staat.

In een expositie presenteren kunstenaars Arja Hop en Peter Svenson, Elspeth Diederix, Špela Petrič en Oscar Santillán hun werk. Aan de hand hiervan vertellen wetenschappers vanuit verschillende disciplines over hun onderzoek naar het plantenleven. Locatie: De Boeleaan 1111, Amsterdam.

Exposities over de interactie tussen kunst en wetenschap

De VU ART SCIENCE galerie richt zich op de interactie tussen kunst en wetenschap. De Vrije Universiteit Amsterdam is initiatiefnemer van de galerie, omdat zij de uitwisseling van multidisciplinaire kennis stimuleert. In Life of Plants worden kunstenaars en wetenschappers uitgenodigd om onze relatie met de wereld van planten te analyseren.

Zonder planten kunnen andere organismes niet bestaan. Via fotosynthese verschaffen zij de rest van organismes van zuurstof. Ze vormen de basis voor eten, medicijnen, kleren, brandstof. Zelfs kleur en schoonheid zijn niet denkbaar zonder het plantenrijk. Toch zien we ze de helft van de tijd niet staan of zien we ze helemaal over het hoofd. We leiden aan plantblindheid!

Data en tijden

21 maart t/m 29 maart van 12.00 – 18.00

Meer informatie

VU ART SCIENCE gallery
De Boelelaan 1111
1081 HV Amsterdam
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Quote

Uitgaan nu.nl

23 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching