Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine, literatuur, kinderboeken - Het Grote Vriendelijke Panel is een nieuw programma van De Grote Vriendelijke Podcast, voor volwassenen over jeugdliteratuur. Kinderboekrecensenten Jaap Friso en Bas Maliepaard brengen hierin het kinderboekenvak om de auteurs en illustratoren heen in beeld.

In het Panel komen mensen aan het woord die betrokken zijn bij de weg die het kinderboek tussen maker en lezer aflegt. Te denken valt aan redacteuren, vormgevers, boekhandelaren en bibliothecarissen.

In de eerste aflevering, die vanaf nu te beluisteren is, zijn drie kinderboekenuitgevers te gast: Jesse Goossens van uitgeverij Lemniscaat, Jolijn Swager van uitgeverij Volt en Sofie Van Sande van uitgeverij Lannoo. Zij vertellen over de uitdagingen en dillema’s van hun vak. Hoe belangrijk zijn bestsellers voor een uitgever en hoe ga je ermee om als de verkoop van een boek tegenvalt? Vast onderdeel van Het Grote Vriendelijke Panel is de ‘Begrippenbingo’, waarin de gasten hun vakjargon uitleggen. In deze aflevering wordt ingegaan op termen als backlist, slushpile en pre-empt.

Het Grote Vriendelijke Panel zal onregelmatig verschijnen, maar op zijn minst twee keer per jaar. Daarnaast blijven Friso en Maliepaard maandelijks auteurs en illustratoren interviewen in De Grote Vriendelijke Podcast en het kinderboekennieuws brengen in De Grote Vriendelijke Update.

De Grote Vriendelijke Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds, De Versterking, Stichting Lezen, het Jaap Harten Fonds, De Nederlandse Boekenbon en NBD Biblion.

Quote

Uitgaan nu.nl

23 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching