Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine/Den Haag, Evenementen, Klassieke Muziek - Vrijdag 19 april gaat het Residentie Orkest tijdens een bijzondere RO NOW in Amare op zoek naar de keuzes van de componisten Mahler en Franck en naar de keuzes die wij zelf maken.

Aan Inner Choices werken behalve het orkest olv Andrew Grams en bariton Manuel Walser multitalent Mike Boddé, presentator Maaike Schoon, systeemtherapeut Steven Pont en componist Karmit Fadael mee.

RO NOW Extra is een bijzondere RO NOW, een avond waarop het Residentie Orkest samen met het publiek dieper in een thema duikt. Met als vertrekpunt de muziek en de componisten, laten experts hun licht schijnen op de vaak tijdloze en universele thema’s die aan bod komen. Definitieve antwoorden zijn er niet, maar muziek leent zich wel perfect om in dit jachtige leven even de tijd te nemen voor verdieping.

ZOEKTOCHTEN EN KEUZES

Inner Choices is het thema van de RO NOW Extra op vrijdag 19 april. Deze avond staat in het teken van spannende zoektochten en keuzes: wanneer heb jij voor het laatst een keuze gemaakt die je wereld op zijn kop zette? Iedereen maakt keuzes. Vanuit karakter, liefde, idealisme. Soms uit verlangen en soms uit noodzaak. Mahler en Franck worstelden ook met keuzes maken. Wat voor componist wilden zij zijn? Zij bewijzen dat uit zoektocht en twijfel juist iets prachtigs kan ontstaan, wat tweehonderd jaar later nog steeds resoneert.

CONCERT MAHLER & FRANCK

Liefdesverdriet loopt als een rode draad door Mahlers Lieder eines fahrenden Gesellen, die hij als jonge twintiger schreef in Wenen. De reizende man bezingt alle aspecten van een gebroken hart en Mahler weet alle emoties perfect te vangen in onweerstaanbare melodieën. Liederen vol hartzeer, gevoelig gezongen door prijswinnend bariton Manuel Walser. De Amerikaanse gastdirigent Andrew Grams, een absolute publiekslieveling, keert terug bij het orkest. Hij brengt het meesterwerk van César Franck mee: zijn romantische Symfonie in d.

MASTERCLASS GRAMS & WALSER

Bij het begin van het concert nemen dirigent Andrew Grams en bariton Manuel Walser je tijdens een korte masterclass mee in de keuzes van de componisten en in de keuzes die zij zelf maken in het vertolken van deze prachtige muziek. Een uniek kijkje in het leven van deze grootheden, waardoor de kracht van de muziek nog meer binnenkomt.

MIKE BODDÉ

Bij binnenkomst toont multitalent Mike Boddé op hoeveel verschillende manieren de twaalf noten kunnen worden geïnterpreteerd. In een wervelend interactief voorprogramma laat hij horen wat de gevolgen van bepaalde muzikale keuzes zijn. Neem plaats op de tribunetrappen, doe mee en laat je verrassen.

INNER CHOICES TALK

Hoe komen we tot keuzes en wat zeggen ze over ons? Voorafgaand aan het concert gaat presentator en journalist Maaike Schoon (Buitenhof) hierover in gesprek met twee experts. Systeemtherapeut en ontwikkelingspsycholoog Steven Pont geeft inzicht in hoe persoonlijke keuzes vaak gekleurd worden door systemen zoals familie, afkomst of werksituatie. En of het mogelijk is om hier los van te komen. Componist Karmit Fadael vertelt hoe je in muziek vaak dezelfde dilemma’s tegenkomt als in het echte leven.

Programma RO NOW Extra: Inner Choices

19.00-19.30 uur: Mike Boddé

19.45-20.15 uur: Inner Choices Talk

20.30-21.45 uur: Masterclass & concert

21.45 uur: DJ

Quote

Uitgaan nu.nl

27 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching