Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

Foto: ANP - NLMagazine/Roermond, Evenementen, plezier maken, feest - Op zondag 5 mei 2024 zal het Bevrijdingsfestival in Roermond groots worden gevierd, met een indrukwekkende line-up van artiesten en een rijk programma aan activiteiten die de vrijheid vieren.

Dit jaar hebben we het genoegen om Zanger Claude en Zangeres Wende Snijders te verwelkomen als Ambassadeurs van de Vrijheid, naast Son Mieux en Flemming, die op andere festivals in Nederland zullen optreden.

De Ambassadeurs van de Vrijheid zullen niet alleen optreden, maar ook op verschillende manieren de vrijheid vieren en betekenis geven. Son Mieux zal in gesprek gaan met een gevluchte Russische artiest, Flemming zal bijdragen aan een podcast over zijn Surinaamse roots, Wende verdiept zich in de vrijheid van meningsuiting, en Claude zal een verhaal over vrijheid delen, gebaseerd op zijn ervaringen als van origine Congolese artiest. Claude deelde hierover: “In dit land ben ik veilig en kan ik doen wat ik wil. Ik ben nog wel met mijn verleden bezig en sta daar bij stil, want het heeft me gevormd als persoon.”

Naast de muzikale optredens bieden de veertien bevrijdingsfestivals een gevarieerd inhoudelijk programma, met onder andere Vrijheidsmaaltijden en Vrijheidscolleges, waarbij mensen samen kunnen komen om te praten over vrijheid en dieper op het thema in te gaan.

De landelijke aftrap van Bevrijdingsdag vindt dit jaar plaats in Roermond, met de 5 mei-lezing verzorgd door mensenrechtenactivist Lilian Gonçalves-Ho Kang You. Het bevrijdingsvuur zal tijdens het Bevrijdingsfestival Limburg op het ARLO-terrein in Roermond worden ontstoken, als startsein voor alle vieringen in het hele land. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei organiseert dit programma in samenwerking met de provincie Limburg, de gemeente Roermond en het Bevrijdingsfestival Limburg. Het formele deel zal plaatsvinden in en rond de ECI Cultuurfabriek.

Het kabinet heeft eerder dit jaar aangekondigd eenmalig een miljoen euro vrij te maken ter ondersteuning van de Bevrijdingsfestivals, als erkenning van de uitdagingen waarmee veel festivals te maken hebben als gevolg van de coronapandemie en het slechte weer van afgelopen jaar.

Voor meer informatie over het programma en de activiteiten van het Bevrijdingsfestival in Roermond, wordt het complete programma later bekendgemaakt. Houd onze kanalen in de gaten voor updates en verdere aankondigingen.

Bron: RoermondNieuws

Quote

Uitgaan nu.nl

29 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching