Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine/Bodegraven-Reeuwijk, Kunst & Cultuur - – Met de monoloog Sonny Boy komen Rika en Waldemar Nods uit de roman van Annejet van der Zijl wederom tot leven. Nu door de ogen van hun zoon Waldy.

De zoon die ze nooit hebben zien opgroeien en niet konden beschermen. Deze prachtige monoloog gespeeld door Tarikh Janssen is op zaterdag 23 maart te zien in het Evertshuis.
Sonny Boy gebaseerd op de succesroman van Annejet van der Zijl - een must see voor theaterliefhebbers.
Inmiddels zijn in Nederland ruim 750.000 exemplaren van het boek verkocht. Sonny Boy is in allerlei talen vertaald, sleepte diverse nominaties en bekroningen in de wacht en werd in 2011 verfilmd.

Het verhaal

‘Waldemar en Waldy zijn personages uit Sonny Boy, het boek van Annejet van der Zijl, over het waargebeurde verhaal van een gemengde relatie in de Tweede Oorlog. Waldemar is een Surinaamse jongeman die naar Nederland komt om er te studeren. Daar leert hij Rika kennen, een oudere, gescheiden Nederlandse vrouw met vier kinderen. Wanneer Waldemar een kamer bij Rika huurt, worden de twee verliefd op elkaar en krijgen een zoon, Waldy, die ze liefkozend Sonny Boy noemen. Waldy vertelt het verhaal en hoe het was om als gemengd kind tussen wal en schip te zitten, dat je nergens echt thuishoort. In de toneelbewerking vertelt Tarikh Jansen het verhaal van alle drie via een monoloog.

Solo Stories ontwikkelt en speelt solovoorstellingen gebaseerd op een persoonlijk, waargebeurd verhaal. Solo Stories maakte eerder onder meer ‘Ma’, naar het boek van Hugo Borst en gespeeld door Eric Corton, en ‘Nu ik je zie’, naar het boek van Merlijn Kamerling en gespeeld door Soy Kroon. De regie is in handen van Benno Hoogveld, het script is geschreven door Manoushka Zeegelaar Breeveld. In november 2023 stond het boek ‘Sonny Boy’ centraal in de landelijke leesbevorderingscampagne Heel Nederland Leest.

Over Tarikh Janssen

Tarikh Janssen heeft de eerste tien jaar van zijn leven doorgebracht in Willemstad, Curaçao. Daarna is hij met zijn familie in Nederland gaan wonen. Hij heeft de toneelacademie in Maastricht voltooid en kreeg landelijke bekendheid door zijn rollen in o.a. de tv-serie ‘Papadag’, documentaire ‘Drijfvermogen’ (2022), musical ‘The Bodyguard’ (2023) en nu als hoofdrolspeler in de toneelbewerking van Sonny Boy.

‘Mijn moeder is een Surinaams-Curaçaose vrouw. Mijn vader komt uit Oost-Maarland, een klein dorpje in de buurt van Maastricht… met Waldy kan ik mij het best identificeren. Ik heb, als kind van een gemengd koppel, dezelfde identiteitscrisis doorgemaakt als hij.’ (de Volkskrant)
De voorstelling ‘Sonny Boy’ begint om 20.00 uur, kaarten kosten € 23,50 inclusief drankje na de voorstelling, er zit geen pauze in. Ga voor meer informatie en het reserveren van kaarten naar www.evertshuis.nl/sonny-boy-solo-stories

Praktische informatie

Solo stories - sonny boy
Zaterdag 23 maart
Toneel
Aanvang 20.00 uur
Entree € 23,50 incl. Drankje
Evertshuis Julianastraat 4, 2411 CV Bodegraven | Tel. 0172-618484

Over Evertshuis

Het Evertshuis beoogt het beleven van theater, muziek, culturele en sociaal-culturele evenementen in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk te bevorderen. Het maken en beleven van kunst en cultuur ontroert, verrast en ontwikkelt talent. Dit geldt voor zowel amateurs als professionals

Quote

Uitgaan nu.nl

28 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching