Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

Jan Hendrik Weissenbruch, Strandscène, 1887. Collectie Kunstmuseum Den Haag - NLMagazine/Den Haag, Kunst & Cultuur, onderwijs, evenementen - Kunstmuseum Den Haag luidt de lente op 16 en 17 maart feestelijk in met een weekend vol activiteiten voor jong en oud.

Aanleiding is de opening van de tentoonstelling De Haagse School in een ander licht, waarin het buitenleven centraal staat. Strandgezichten, koeien in de wei, een schilder in een duinlandschap en fraaie wolkenpartijen. Kunstenaars als Jozef Israëls, de gebroeders Maris, Jan Hendrik Weissenbruch en Hendrik Willem Mesdag hebben dit op fenomenale manier vastgelegd. In het openingsweekend zijn er onder andere lezingen, optredens van een visserskoor, muziek op zaal, een fotowand met klederdracht en een Open Familieatelier. Het volledige programma is te vinden op www.kunstmuseum.nl.

Voor iedereen
Zowel op zaterdag als op zondag is iedereen in het bezit van een toegangsticket of Museumkaart van harte welkom om deel te nemen aan de (grotendeels gratis) activiteiten. Ga op de foto in klederdracht, schets als een Haagse schilder of laat je op zaal muzikaal verrassen. Wie zin heeft in iets lekkers, kan in de Tuinzaal terecht voor Haags gebak en andere lekkernijen.

Speciaal voor Vrienden
Voor de Vrienden van het Kunstmuseum is een exclusief programma met onder andere een lezing door conservator Frouke van Dijke en diverse rondleidingen. Wie zich tijdens het openingsweekend aanmeldt als Vriend kan hier direct aan deelnemen en ontvangt bovendien een leuk welkomstgeschenk.

Museumnacht Kids
In hetzelfde weekend vindt ook de Museumnacht Kids plaats en dat belooft weer een groot feest te worden. Er is een speciale route door het museum, aangevuld met allerlei leuke activiteiten: circusoptredens en workshops van Jeugdcircus Circaso, een dj, plak tattoos, creatieve workshops, de interactieve game in Wonderkamers en nog veel meer.  Meer info & tickets: www.museumnachtkids.nl/denhaag

Kunstmuseum Den Haag
Stadhouderslaan 41
2517 HV Den Haag
www.kunstmuseum.nl/nl/museum/pers
www.kunstmuseum.nl/en/press

Quote

Uitgaan nu.nl

29 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching