Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

(Afbeelding: KeyFilm / Netflix) - NLMagazine Films, Kunst & Cultuur, Netflix - Na het uitstekende Wil, een op het gelijknamige boek van Jeroen Olyslaegers gebaseerde oorlogsfilm, heeft Netflix nog een knaller van een recente Nederlandstalige oorlogsfilm voor je klaarstaan. Maak kennis met De Vuurlinie, over de omstreden veteraan Marco Kroon.

We maken een sprong van de Tweede Wereldoorlog naar de huidige eeuw voor Vuurlinie, een ambitieuze film over de in opspraak geraakte veteraan Marco Kraan. Hij wordt gespeeld door Waldemar Torenstra.

Van oorlogsheld naar oorlogsheld
Na een film over de Friese strijder Redbad en zeeheld Michiel de Ruyter zet filmmaker Roel Reiné dus opnieuw een Nederlandse held op een voetstuk. Je zou De Vuurlinie dan ook haast een biopic kunnen noemen.

De oorlogsfilm springt van sleutelmoment naar sleutelmoment uit het leven van Kroon. Die sprongen kun je grotendeels opdelen in twee verhaallijnen: de missie in Afghanistan waarvoor hij in 2009 tot Ridder der Militaire Willems-Orde 4de Klasse werd geslagen en zijn moeizame terugkeer naar het alledaagse burgerleven in Nederland. Met onder andere het Openbaar Ministerie dat Kroon ervan verdenkt dat hij in wapens en drugs heeft gehandeld.

Spectaculaire actie in Afghanistan, weinig subtiliteit
Het resultaat is spectaculair, met gevechtsscènes die het beperkte budget van De Vuurlinie weten te ontstijgen. Laat dat maar over aan Reiné, die in Amerika een flink oeuvre aan explosieve B-films heeft opgebouwd.

Bron: Manners.nl

Quote

Uitgaan nu.nl

23 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching