Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine/Schipluiden, Kunst & Cultuur - Zondag 25 februari speelt meesterpianiste Marietta Petkova Op Hodenpijl werken van o.a. Beethoven, Debussy en Rachmaninov, en wel in een speciaal licht: De Verwondering.

Precies een jaar geleden was Marietta te gast bij Annemiek Schrijver in het zondagochtend-tv-programma ‘De Verwondering’. Het werd een heel persoonlijk gesprek over verdriet en rouw, en hoe ze vloeibaar worden wanneer je ze durft toe te laten. Marietta deed haar hart open, Annemiek opende het hare. Dit raakte de harten van vele kijkers. Marietta ontving hartverwarmende brieven en mensen kwamen na afloop van haar concerten naar haar toe om te vertellen wat de uitzending hen had gebracht.

Daarom draagt Marietta dit concert op aan alle vrienden van De Verwondering en nodigt hen uit samen met haar en alle andere belangstellenden het wonder van de muziek te komen vieren. Om dit te onderstrepen brengt ze een gast mee: dichter Herman Coenen die een jaar eerder aan dezelfde tafel bij Annemiek Schrijver vertelde over trouw zijn aan het kind in jezelf. Door Marietta’s spel heen weeft hij de gedichten die hij speciaal voor deze gelegenheid schreef over het mysterie van het scheppen.

Programma
Beethoven – Sonate opus 2 nr. 1
Rachmaninov – 7 Etudes Tableaux uit opus 33
Debussy – 4 Preludes en L’Ile Joyeuse

Pers en publiek raken niet uitgesproken over het bezielde spel van Marietta Petkova. De Bulgaars/Nederlandse sterpianiste raakt gevoelige snaren. Haar recitals lijken te voorzien in een steeds groter wordende behoefte aan echte zielsvervoering.

Meer informatie
Zondag 25 februari 2024. Tijd: 12.00 uur. Prijs: € 25,-. Locatie: Op Hodenpijl. Kaarten: www.ophodenpijl.nl.

Cultuurkerk en biologisch restaurant Op Hodenpijl is gevestigd aan de Rijksstraatweg 20/22 in Schipluiden (vlakbij Delft). We beschikken over een ruime, gratis parkeerplaats.

Quote

Uitgaan nu.nl

23 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching