Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

Track behaalde veelgeprezen Billboard Dance Top 10 - NLMagazine/Amsterdam, Kunst, Cultuur, muziek, VIDEO - Het gebeurt niet dagelijks dat Nederlandse artiesten internationaal succes boeken, maar het is RSCL, Repiet en Julia Kleijn gelukt.

 Hun gezamenlijke release ‘Echo’, die in augustus vorig jaar uitkwam, gaat momenteel compleet door het dak! De track gaat viraal op zowel TikTok als Instagram, met duizenden video’s en miljoenen views en heeft ondertussen meer dan dertig miljoen streams behaald via Spotify. Daarnaast behaalde het nummer de Billboard Dance charts van het gelijknamige Amerikaanse populaire en toonaangevende muziekplatform.
 
‘Echo’ vergaart dagelijks nog honderdduizenden streams, mede dankzij support vanuit de grootste internationale afspeellijsten, waaronder mint en Dance hits, waardoor de populariteit van de track maar blijft groeien. Zowel RSCL als Repiet en Julia Kleijn kende eerder al wel wat succesjes, maar met ‘Echo’ is het voor alle drie de eerste keer dat ze wereldwijd viral gaan. Een unieke gebeurtenis, die nog lang niet voorbij is! 

Repiet zegt het volgende over ‘Echo’: “Het is bizar om te bedenken wat er momenteel allemaal met ‘Echo’ gebeurt. Julia en ik hebben dit nummer op een zaterdag avond gewoon in de woonkamer gemaakt. Ik schreef de akkoorden en Julia begon met zingen en de eerste melodie die we opgenomen hadden is degene die te horen is in het nummer. Het is opgenomen op een goedkope microfoon omdat we totaal niet hadden bedacht dat dit nummer daadwerkelijk uit zou komen. Ik wil iedereen enorm bedanken voor de support op dit nummer, het maakt me nog enthousiaster om 24/7 muziek te maken!”

Julia Kleijn vult aan: “Als je me had verteld dat ‘Echo’ door miljoen speakers zou echoën de dag dat we het opgenomen hadden, had ik je waarschijnlijk uitgelachen. Het was gewoon een doorsnee avond; ik was koekjes aan het bakken en Pieter liet me een effect horen dat klonk als een echo. Ik zong het woord “echo” toen voor het gemak in, niet wetende dat het later een hit zou worden. De koekjes daarentegen waren mislukt. Enorm bedankt voor het luisteren, ik kan niet wachten om meer muziek te laten horen in de toekomst!”

Hits scoren via sociale media 
Het grote succes van ‘Echo’ op sociale media platformen zoals TikTok en Instagram is voor alle drie de artiesten de eerste keer. Toch komt het niet helemaal als verrassing dat ze viral gaan, aangezien Julia Kleijn en Repiet, die in het dagelijks leven een relatie hebben, vaker als koppel te zien zijn op onder andere TikTok. Samen zijn zij goed voor bijna tachtigduizend volgers. Daarnaast is er al een aantal jaar een wereldwijde ontwikkeling gaande, waarbij steeds meer artiesten door middel van social media platformen doorbreken of grote hits scoren. Dit komt mede doordat nieuwe platforms als TikTok artiesten helpen om een directe relatie met hun fans op te bouwen.

Quote

Uitgaan nu.nl

23 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching