Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine/Schipluiden Muziek, evenementen - Zondag 18 februari nemen Geert Vlietstra, Rob van Adrichem en Adrie Huissoon je mee in het verhaal en de muziek van de legendarische band Crosby, Stills & Nash. Ervaar deze muzikale tijdmachine Op Hodenpijl te Schipluiden.

Geert Vlietstra, Rob van Adrichem en Adrie Huissoon nemen je mee naar de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw. In een roerig Amerika ontstaat, midden tussen het oorlogsgeweld, de politieke moorden en de rassenrellen, een muzikale tegenbeweging. Een nieuwe generatie laat zich horen. Love and peace.

Crosby, Stills & Nash – drie jongens uit California, Florida en Engeland – komen op aandringen van ‘mama Cash Elliot’ elkaar tegen en zingen voor het eerst ergens in september 1968 met elkaar in een huis in Laurel Canyon, het epicentrum van the Sound of the West Coast. Eind mei 1969 komt hun eerst plaat uit waarvan er 2 miljoen verkocht worden. Half augustus 1969 spelen zij, samen met Neil Young, op het legendarische Woodstock Festival.

Een optreden waarmee zij in een klap de woordvoerders van hun generatie worden. Drie lastige persoonlijkheden, eigenwijs en tegendraads. Hun muzikaliteit en samenzang zijn echter hun kracht. Veel van hun nummers zijn absolute klassiekers geworden. Na het uitbrengen van hun tweede album Deja Vu, één van de grootste albums uit de pophistorie, valt de groep langzaam uit elkaar. Het muzikale momentum is voorbij, maar hun nalatenschap is groot.

Deze middag vertellen Geert Vlietstra, Rob van Adrichem en Adrie Huissoon - tegen de achtergrond van die turbulente periode uit de recente Amerikaanse geschiedenis – het verhaal over Crosby, Stills en Nash en zingen hun nummers.

Meer informatie
Datum: Zondag 18 februari 2024. Tijd: 15.00 uur. Prijs: € 21,50. Locatie: Op Hodenpijl. Kaarten: www.ophodenpijl.nl.
Cultuurkerk en biologisch restaurant Op Hodenpijl is gevestigd aan de Rijksstraatweg 20/22 in Schipluiden (vlakbij Delft). We beschikken over een ruime, gratis parkeerplaats.

Quote

Uitgaan nu.nl

29 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching