Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

Een verborgen erfgoed - de invloed van Hobo Monikers op de wereldwijde street art en graffiti-cultuur. - NLMagazine/Amsterdam Kunst & Cultuur - STRAAT Museum presenteert een grensverleggende groepstentoonstelling met Hobo Moniker-kunstwerken.

Deze tentoonstelling is gecureerd door Moniker Art met ondersteuning van de Moniker Foundation (Londen) en het Massillon Museum (Ohio). De tentoonstelling zet iconische kunstenaars uit de moniker-traditie als buZ Blurr, Bill Daniel en andere visionaire makers in de schijnwerpers. 

Moniker: An Origin Story (Moniker: An Origin Story) is een tentoonstelling die de geschiedenis en invloed van Hobo Monikers op street art en graffiti-cultuur uiteenzet. Grensverleggende kunstenaars buZ Blurr en Bill Daniel staan centraal met origineel werk en iconische foto’s. Ook worden er 37 stalen boxcar-panelen getoond uit de collectie van het Massillon Museum, met unieke moniker-kunstwerken van andere kunstenaars binnen de traditie.

Opening
De grote opening van de tentoonstelling staat gepland voor zaterdag 9 maart 2024, 18.00 - 21.00 uur. De tentoonstelling is geopend voor bezoekers vanaf zondag 10 maart tot en met zondag 28 april 2024, en kan worden bezocht met een regulier toegangsticket voor het museum.

STRAAT zal ook een onderdeel van de tentoonstelling tonen in de grote hal van het museum, waar een kolossale Bill Daniel-foto van buZ Blurr wordt toegevoegd aan de permanente collectie.


Meer informatie
Details tentoonstelling: https://straatmuseum.com/nl/gallery
Moniker-geschiedenis: https://straatmuseum.com/nl/moniker-geschiedenis 
(Moniker: An Origin Story)

STЯAAT - Museum voor street art en graffiti 

NDSM Plein 1 / 1033WC Amsterdam, Nederland | www.straatmuseum.com

Quote

Uitgaan nu.nl

23 februari 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching