Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

Avonturen op de dierenambulance - Auteur: Nancy Groeneveld - NLMagazine Literatuur, dieren, ambulance - Dit boek geeft een unieke inkijk achter de schermen van de dierenambulance. Auteur en dierenliefhebber Nancy Groeneveld rijdt dit jaar al 25 jaar als vrijwilliger op deze bijzondere ambulance in Rotterdam.

In haar boek vertelt ze openhartig over de mooie, maar ook trieste situaties die ze in de dagelijkse praktijk tegenkomt. Spanning, avontuur en vreugde, maar ook verdriet, ongeloof en verslagenheid wisselen elkaar in een snel tempo af. Dat maakt haar werk bijzonder en afwisselend.

Het werken als vrijwilliger op een dierenambulance kent vele kanten. In dit zeer persoonlijke boek komen de meest onvergetelijke gebeurtenissen die Nancy in al die jaren heeft meegemaakt voorbij. Van een heftige manegebrand, het vangen van katten tussen de wietplanten, het opsporen van ontsnapte en gedumpte gifslangen tot het vervoeren van in beslag genomen honden naar een geheim adres en het herenigen van verdwaalde dieren met hun blije eigenaren.

Ook voor het opruimen van kadavers, zoals bij de vogelgriep toen er in de weilanden honderden zieke of dode vogels verzameld moesten worden, werd een beroep gedaan op de dierenambulance. In dit werk kom je niet alleen in aanraking met allerlei diersoorten, ook de mensen kunnen voor een uitdaging zorgen. Emoties lopen soms hoog op.


Quote: “Een absolute aanrader voor iedere dierenvriend. Ik heb dit boek in één adem uitgelezen!”
Sander de Kramer, Rotterdammer, schrijver en presentator.

Als dierenhulpverlener moet je sterk in je schoenen staan. Nancy moet handelen in allerlei verschillende situaties, eerste hulp verlenen aan dieren en advies geven aan publiek. Daarnaast is ze ook een ruggensteun voor de eigenaar van een dier wanneer dat komt te overlijden, gewond is geraakt of door een ander leed is aangedaan. Ze geeft ze troost en steun, zodat zij het gemis of leed kunnen gaan verwerken.

Met haar bijzondere verhalen hoopt Nancy mensen enthousiast te maken voor het werk voor dierenorganisaties. Zonder vrijwilligers kunnen de ambulances niet rijden en de dieren in nood niet worden geholpen.

Quote

Uitgaan nu.nl

23 februari 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching