Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine/Amsterdam, Evenementen - Vanaf 15 maart 2024 kunnen organisaties en inwoners uit stadsdeel Zuid subsidie aanvragen voor een activiteit of project waarmee zij de 750e verjaardag van Amsterdam willen vieren.

Amsterdammers mogen zelf bepalen hoe ze invulling willen geven aan jubileumjaar Amsterdam 750. Er is van alles mogelijk, van activiteiten op het gebied van sport, cultuur of onderwijs tot projecten op het gebied van welzijn, wetenschap of een combinatie daarvan.

Het jubileumjaar begint op 27 oktober 2024 en loopt door tot en met de echte verjaardag van Amsterdam op 27 oktober 2025. De inschrijfronde voor subsidie in Zuid is de zevende van in totaal 8 subsidierondes. De laatste ronde is in het najaar van 2024. Daaraan kunnen alle Amsterdammers en Weespers meedoen.

Bedragen en thema’s
U kunt subsidie aanvragen voor € 10.000,-, € 20.000,- of € 50.000,- bij Stichting Amsterdam 750. Alle ideeën zijn welkom, of het nu gaat om een sportactiviteit voor jongeren, een groots diner voor de buurt, iets cultureels voor ouderen of een mix van thema´s, middelen en doelgroepen.

Enkele voorwaarden
Belangrijk is dat u de activiteit samen met minimaal 1 andere partij organiseert, dat de activiteit speciaal ontwikkeld wordt voor Amsterdam 750 en dat uw idee ook nog van waarde is voor Amsterdammers ná 2025. Activiteiten hoeven niet pas in het jubileumjaar plaats te vinden, maar mogen ook op korte termijn al worden georganiseerd.

Wanneer aanvragen?
U kunt uw aanvraag indienen vanaf vrijdag 15 maart 9.00 uur tot het maximum is bereikt. Dat kan al op dezelfde dag zijn. Wees er dus op tijd bij. De precieze voorwaarden en mogelijkheden van de regeling kunt u lezen op stichtingamsterdam750.nl.

Informatiebijeenkomsten en spreekuren
Wilt u weten hoe uw idee in aanmerking komt voor subsidie, of heeft u vragen? Op 6, 21 en 29 februari zijn er informatiebijeenkomsten over de subsidieregeling. U kunt voor informatie en vragen ook terecht op een van de spreekuren. Die zijn zowel online als op verschillende locaties in stadsdeel Zuid. Tijden en locaties informatiebijeenkomsten en spreekuren

Over Stichting Amsterdam 750
Stichting Amsterdam 750 is een onafhankelijke stichting die mede uitvoering geeft aan de plannen van Amsterdam voor de viering van Amsterdam 750 volgens het Programmaplan Amsterdam 750. De stichting is onafhankelijk in haar oordeel over de ingediende initiatieven en laat zich hierbij adviseren door een adviesraad. Die bestaat uit een roulerende pool van Amsterdammers met relevante achtergrond en ervaring. Voor de uitvoering werkt de stichting samen met het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Bron: Gemeente Amsterdam

Quote

Uitgaan nu.nl

14 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching