Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine/Amsterdam - Onderzoek naar hormonen bij vrouwen kwam traag op gang doordat er jarenlang vooral studies werden gedaan naar mannen, door mannen. Psycholoog en onderzoeker, Estrella Montaya, schreef het boek Hormonen en vrouwen – waarin ze de rol van de vrouwelijke hormonen estradiol en progesteron in gedrag en emotie tegen het licht houdt.

Dinsdag 6 februari is ze te gast in De Balie om haar onderzoek te duiden. Wat heeft Montoya ontdekt over de hormonale golven in een vrouwenleven: van het starten en stoppen met de pil, de fase rondom de zwangerschap tot de menopauze.

Terwijl Montoya de ambivalente relatie met de vrouwelijke biologie onder de loep neemt, onderzoekt docent Neerlandistiek en schrijver, Eke Krijnen, hoe fictieve verhalen de sociale perceptie van queer families beïnvloeden. Ze schreef het boek Een echte ouder waarin ze de heteronormatieve ideeën over het gezinsleven, familiebanden en ouderschap onderzoekt. Krijnen gaat het gesprek aan met Mariken Heitman, Saskia de Coster, Sjamke de Voogd en Hanna van Vliet. Het belooft een avond vl inzicht en openhartige conversaties, plan hier je bezoek voor het programma op 23 januari.
Hopelijk tot snel in De Balie!

DE BALIE
Kleine-Gartmanplantsoen 10
1017 RR Amsterdam
Kassa 020 5535 100
Gesloten 14:00–21:00 
Café 020 5535 130
Open 10:00–23:00 

Quote

Uitgaan nu.nl

18 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching