Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine/Bodegraven, Kunst & Cultuur - Joost Spijkers is inmiddels een gevestigde naam in het theater. En terecht. Hij is onder meer bekend van de Ashton Brothers en won de Annie MG Schmidtprijs voor het beste theaterlied met zijn prachtige nummer ‘Welkom Thuis’.

Joost brengt zoveel meer dan een theaterconcert, omdat hij zoveel meer is dan een zanger. Hij is een geweldige acteur en liedperformer: soms zacht en teder, soms bitter en hard, soms ronduit clownesk. Op vrijdag 12 januari is hij te zien met zijn nieuwste show in het Evertshuis.

Dit seizoen toert Joost Spijkers met zijn band door het land met zijn nieuwe show: SPIJKERPALEIS. Een man verdwaalt in het SPIJKERPALEIS tussen alle spiegels. In het doolhof van spiegels ziet Joost zijn geliefden, ouders, kinderen, vriend en vijand ziet en daarmee: zichzelf. De mens bestaat immers bij de gratie van de mensen die hem omringen. Daarom is eenzaamheid zo’n genadeloos gif. Omdat Joost zich realiseerde dat zijn leven na iedere ontmoeting anders was dan ervoor, verdienen ze allemaal een lied.

SPIJKERPALEIS is een collage van warmbloedige monumentjes voor hen. Is deze man een gek die zijn eigen wereld creëert en zijn familie en vrienden in spiegels ziet, of is hij juist een genie die het antigif in handen heeft?

Over Joost Spijkers
Zijn melancholie, romantiek, muzikaliteit en soms rauwe kolder valt in de smaak bij pers, publiek en jury’s. De theatershow ‘SPIJKERS II’ werd bekroond met de prestigieuze Poelifinario voor meest indrukwekkende cabaretvoorstelling. Joost zingt, speelt, danst en vertelt. Titus Tiel Groenestege is de regisseur, de teksten zijn opnieuw van Peer Wittenbols. De sfeervolle muziek, soms weemoedig, dan weer uitbundig, bestaat uit bewerkingen van eeuwenoude traditionals en nieuw geschreven composities van Arend Niks, Stanislav Mitrović, Andreas Suntrop en Joost Spijkers.

Praktische informatie
Joost spijkers - spijkerpaleis
Vrijdag 12 januari
Muziektheater
Aanvang 20.00 uur
Entree € 22,50 incl. drankje

Locatie: theaterzaal Evertshuis, Julianastraat 4, Bodegraven.
Reserveren tickets: www.evertshuis.nl/joost-spijkers-spijkerpaleis

Over Evertshuis
Het Evertshuis beoogt het beleven van theater, muziek, culturele en sociaal-culturele evenementen in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk te bevorderen. Het maken en beleven van kunst en cultuur ontroert, verrast en ontwikkelt talent. Dit geldt voor zowel amateurs als professionals.

Quote

Uitgaan nu.nl

02 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching