Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

Nlmagazine Heemstede Wonen, woonbeleid - 13 december ondertekende wethouder Eveline Stam de meerjarige prestatieafspraken 2024 tot en met 2027 met woningcorporaties Elan Wonen, Pré Wonen en hun huurdersorganisaties.

Ook met Woonzorg Nederland zijn prestatieafspraken gemaakt voor deze periode. Prestatieafspraken vormen de samenwerkingsagenda tussen gemeente, corporaties en huurdersorganisaties voor de komende jaren. De vastgelegde afspraken gaan over belangrijke woonthema’s zoals beschikbaarheid, betaalbaarheid, leefbaarheid, zorg en duurzaamheid. De afspraken geven duidelijkheid aan huurders wat ze de komende jaren kunnen verwachten.

Betaalbaar en passend wonen
“In de Woonvisie staat dat we er de komende jaren voor gaan zorgen dat zoveel mogelijk mensen betaalbaar en passend in Heemstede kunnen wonen”, zegt wethouder Eveline Stam. “In de  prestatieafspraken met de corporaties staat hoe we dat concreet gaan doen. Zo hebben we een bouwprogramma afgesproken en onderzoeken we samen hoe we extra woningen kunnen toevoegen aan onze voorraad. Denk aan nieuwbouw of aan het splitsen van woningen, waardoor je slim gebruik maakt van bestaande woonruimte.”

Samenwerking
Samenwerking tussen gemeente en de corporaties loopt als rode draad door de hernieuwde afspraken. Voor bestaande sociale woningen gaan we zo veel mogelijk werken met wijkbewoners op gebied van cohesie en veiligheid. Dat geldt ook voor duurzaamheid; energiecoaches blijven en ook worden er weer pakketten van energiebesparende maatregelen beschikbaar gesteld.   

Eveline Stam is blij met de hernieuwde afspraken: “Samen gaan we met vertrouwen werken aan de betere benutting, kwalitatieve verbetering en verduurzaming en uitbreiding van onze sociale woningen in Heemstede.”

Quote

Uitgaan nu.nl

11 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching