Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine/Amsterdam, Evenementen, Kunst & Cultuur, Plezier tijdens de komende feestdagen – In het kader van de feestdagen komt t H’ART Museum met een scala aan activiteiten die feestelijk zijn voor iedereen tussen de 8 en de 88. Natuurlijk mag je ook nog ouder zijn; geen probleem natuurlijk.. De eerste editie gaat vrijdag 8 december van start met het aanlichten van een metershoge (duurzame) kerstboom in de entreehal.

Winterse concerten, lezingen, rondleidingen en nog veel meer
Van winterse concerten – in samenwerking met Winteravonden aan de Amstel – tot lezingen, rondleidingen en een kleurwedstrijd voor kinderen. Iedere week is er een winnaar en de winnaars krijgen tot 8 januari 2024 expositieruimte in het museum. Ook de Museumshop en het Grand Café doen mee met speciale Winterfeest-aanbiedingen. De kastanjebomen in de historische binnentuin zijn uiteraard sfeervol verlicht. En de concertvleugel van het museum kan op veler verzoek - net zoals de inmiddels populaire stationspiano’s - door pianoliefhebbers worden bespeeld. Hij staat in de prachtige Kerkzaal met uitzicht op de Amstel.

Creativiteit staat centraal gedurende het Winterfeest. Denk aan de concerten van partner Winteravonden. Zij brengen jonge talenten, maar ook het geliefde muzikale sprookje Peter en de Wolf in de bekende uitvoering van Frank Groothof. De jongste generatie kan aan de slag aan de knutseltafels in het Grand Café of in de ateliers tijdens creatieve workshops voor het hele gezin.

Hoogtepunten Winterfeest 2023/2024

·       Gratis entree voor jeugd tot en met 17 jaar 

·       Caesar-lezing door schrijver en kunsthistoricus Karin Braamhorst, Vrije Academie

·       Gratis familieateliers met Caesar-rondleiding en creatieve opdracht in het atelier 

·       Concertvleugel bespelen in de Kerkzaal

·       Dagelijks gratis rondleidingen in de Caesar-tentoonstelling

·       Winteravonden met ook tien pop-up concerten in het museum

Meer informatie
Stichting Hermitage aan de Amstel
https://hartmuseum.nl/nl/activiteiten/winterfeest/

Quote

Uitgaan nu.nl

29 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching