Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

Lezing over de Romeinse veroveraar die nog altijd tot de verbeelding spreekt - NLMagazine/Amsterdam, Lezingen - Julius Caesar. Zonder twijfel één van de allergrootsten uit de geschiedenis. Zijn naam leeft voort in de maand juli en de titel keizer. De brute veldheer heeft grote delen van het huidige Europa aan zijn macht onderworpen. Zijn leiderschap inspireerde meerdere groten der aarde: Napoleon, Paul Julius II en Karel de Grote.

Of het nu gaat over de oorlogen die hij voerde, zijn affaire met Cleopatra of zijn politiek gemotiveerde dood: alles komt aan bod in een uitgebreide lezing van een van onze docenten. Deze wordt georganiseerd bij de biografische tentoonstelling over het leven van de Romeinse veldheer in de Hermitage in Amsterdam. Ervaar zelf waarom Caesar na ruim 2000 jaar nog tot de verbeelding spreekt.

Karin Braamhorst
Karin Braamhorst is kunsthistoricus, auteur en docent. Gedurende de Julius Caesar tentoonstelling zal zij lezingen geven vanuit de Vrije Academie over verschillende onderwerpen met betrekking tot Caesar. Dit is de eerste lezing uit de reeks. De tweede reeks is zaterdag 24 februari 2024. 

Let op dat toegang naar de tentoonstelling niet inbegrepen zit in de ticket prijs van de lezing van de Vrije Academie.

Praktisch informatie

  • Datum: zaterdag 30 december  & zaterdag 24 februari 2024
  • Tijd: 11:00 – 12:00
  • Locatie:  Washington D.C. Zaal - H'ART Museum
  • Kaarten verkrijgbaar op de website van de Vrije Academie klik hier voor tickets
  • Prijs € 18,50, zonder museum toegang. 

Tentoonstellingtickets

Quote

Uitgaan nu.nl

09 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching