Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine/Breda en Delft, Kunst & Cultuur, muziek, koorzang - Projectkoor en -orkest Personare zullen op zaterdag 9 en op zondag 10 december de feestelijke Mariavespers van Claudio Monteverdi uitvoeren, een werk dat eigenlijk iedere stad één keer per jaar in haar culturele programma móet hebben opgenomen. De concerten worden dit jaar uitgevoerd in de ‘Oranjesteden’ Delft en Breda.

Het concert wordt uitgevoerd onder leiding van Ad van Unen en zowel het koor als orkest bestaan uit een mooie mix van professionals en vergevorderde amateurs, met een prachtige invulling in het orkest door o.a. sackbuts (baroktrombones) en zinken. 

Delft
Projectkoor en -orkest Personare gaan de feestelijke Mariavespers van Claudio Monteverdi uitvoeren, een werk dat iedere stad één keer per jaar in haar culturele programma móet hebben opgenomen.

Dit concert wordt uitgevoerd onder de inspirerende leiding van Ad van Unen, die steeds het maximale uit zijn gezelschappen weet te halen. Ook nu weer bestaan zowel koor als orkest uit een uitbalanceerde combinatie van professionals en vergevorderde amateurs, en in het orkest is het bijzondere geluid van sackbuts (baroktrombones) en cornetto’s te horen.

Meer informatie
Concert: zaterdag 9 december 2023 om 16.30u
Plaats: Kapel Stanislascollege, Westplantsoen 73 te Delft
Kaarten à €20,- verkrijgbaar via www.personare.org/kaartverkoop

Breda
Projectkoor en -orkest Personare gaan de feestelijke Mariavespers van Claudio Monteverdi uitvoeren, een werk dat iedere stad één keer per jaar in haar culturele programma moet hebben opgenomen en iedereen minstens één keer in zijn leven gehoord moet hebben.

Het concert wordt uitgevoerd onder de inspirerende leiding van dirigent Ad van Unen, die steeds het maximale uit zijn gezelschappen weet te halen. Ook nu weer bestaan zowel koor als orkest uit een uitgebalanceerde combinatie van professionals en vergevorderde amateurs, en in het orkest is het bijzondere geluid van sackbuts (baroktrombones) en cornetto’s te horen.
In de periode voorafgaand aan het concert geeft Ad van Unen een lezing over de Mariavespers die wordt georganiseerd door Muzieksalon Spronk op 21 november a.s. (zie www.muzieksalonspronk.nl).

Meer informatie
Concert: zondag 10 december 2023 om 16.30u
Plaats: Sint-Antoniuskathedraal, Sint Janstraat 8 te Breda
Kaarten à €20,- verkrijgbaar via www.personare.org/kaartverkoop en bij de Vrije Boekhandel

Quote

Uitgaan nu.nl

01 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching