Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

Insecten, bloemen en tijdloze kunst - NLMagazine/Amsterdam Kunst & Cultuur - Ontdek het fascinerende leven van de zeventiende-eeuwse pionier Maria Sibylla Merian (1647-1717) Als schilder, graveur en onderzoeker veroverde ze een mannelijke wereld en werd zij al in haar eigen tijd erkend én gewaardeerd als professioneel kunstenaar. Meld je nu aan voor de lezing van kunsthistorica Carien Kanters over deze onvergetelijke wetenschapper en uitzonderlijke vrouw.

Wetenschappelijke pionier
Merian was dé autoriteit en pionier op het gebied van insecten. Als wetenschapper en onderzoeker registreerde en documenteerde zij haar onderzoek naar bloemen, insecten en reptielen buitengewoon zorgvuldig. De prachtige tekeningen in waterverf die zij maakte bezitten een tijdloze schoonheid en hebben nog steeds grote faam. Schrijf je nu in voor de lezing door Carien Kanters over deze bijzondere wetenschapper en kunstenaar.

Metamorphosis
Na afloop van de lezing geïnspireerd geraakt door het werk van Merian? Bezoek dan direct de expositie Metamorphosis in het ons eigen pand. Te zien is het fotografisch werk van filmmaker en fotograaf Pim Zwier. Minutieus heeft hij de verschillende fases van de metamorfose van de vlinder vastgelegd: van eitje tot rups en van pop tot prachtige vlinder.

Werken uit het project Metamorphosis van Pim Zwier zijn van 3 november tot 1 december te zien in de Vrije Academie | Huis Vasari in Amsterdam.

Quote

Uitgaan nu.nl

06 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching