Ijs van kweekvlees en huizen van zeewier - NLMagazine/Amsterdam Innovatie – Huizen van zeewier, of van wol of hennep….En, binnenkort lekkere algen op het menu? Wat te denken van een ijsje van kweekvlees? Of van sushi van insecten? Het lijkt allemaal nog een beetje de ‘ver-van-ons-bed’-show, maar misschien is in de nabije toekomst niets minder waar.
Op het Marineterrein kan ieder op zaterdag 7 en zondag 8 oktober kennismaken met de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen. Er is van alles te zien, horen, besnuffelen, voelen en proeven. Toegang is gratis, aanmelden niet nodig.
Zaterdag 7 en zondag 8 oktober vieren we het Weekend van de Wetenschap op het Marineterrein. Hoe ziet onze toekomst er binnenkort uit? U komt op plekken die normaal gesloten blijven voor publiek.
Een greep uit het programma:
- Print je eigen wereld in 3D
- Eet sushi van insecten
- Maak lekkere en vieze geuren
- Eet een ijsje van kweekvlees
- Los met jouw uitvinding het klimaatprobleem op tijdens het Klimaatmakersspel
- Bewerk je oude kleding en maak er iets van dat helemaal past bij je idealen
- Bekijk bouwmateriaal van schimmels, algen, planten en dierlijk materiaal, bijvoorbeeld isolatie van wol.
- Voel aan een muur van compost
- Ruik aan een huis van zeewier – stinkt dat?
- Kom gamen en word een Cyber Agent die alle gevaren en risico’s van het internet kent
- Leer vliegen met een drone-simulator
- Ontwerp, knutsel en fotografeer jouw gerecht van de toekomst
- Leer planten tekenen met bioloog en kunstenares Annemarie Verschoor
- Bak je eigen zuurdesembrood
- Neem je eigen energieverslaving onder de loep en stel je eigen CO2-dieet samen
Bekijk alle workshops en activiteiten op openmarineterrein.nl. Alles is gratis, aanmelden is niet nodig.
Foto: NEMO