Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

Auteurs Pitou v. Dijck en Saskia Pfaeltzer - NLMagazine Literatuur, Natuur & Milieu - ‘De toekomst van het Amazonewoud’ laat op niet mis te verstane wijze zien dat dit uitgestrekte gebied in Zuid-Amerika met zijn bossen, savannes en rivieren behouden moet blijven. In een heldere schrijfstijl neemt Pitou van Dijck u mee naar het grootste bos ter wereld, in de voetsporen van ontdekkingsreizigers en avonturiers.

Verrijkt met vele kleurrijke illustraties van Saskia Pfaeltzer, toont dit boek de schoonheid van flora en fauna en het belang van de ecosystemen voor het voortbestaan van onze planeet. Bovenal laat het zien dat redding van dit gebied niet alleen noodzakelijk is, maar ook binnen ons bereik ligt. Iedereen kan daar een bijdrage aan leveren. 

Pitou van Dijck was als econoom verbonden aan het CEDLA, het onderzoeksinstituut voor Latijns-Amerika aan de Universiteit van Amsterdam. Naast wetenschappelijke publicaties is dit zijn tweede boek over het Amazonegebied. 

Saskia Pfaeltzer is beeldend kunstenaar en heeft meerdere boeken voorzien van illustraties. 

Speeddate-sessies met Pitou van Dijck en/of Saskia Pfaeltzer
: op 11 september vindt de 1e editie van het Indie Uitgevers Festival plaats in de Tolhuistuin in Amsterdam. Zowel Pitou van Dijck als Saskia Pfaeltzer zijn aanwezig. Ook Ineke de Hoog en Eveline Joppe van LM Publishers zullen aanwezig zijn. 
Vanaf nu is het mogelijk om u in te schrijven voor de speeddate-sessies met Pitou van Dijck en Saskia Pfaeltzer. In een kort één-op-één-gesprek vertellen ze u alles over hun werk en beantwoorden ze al uw vragen. 

Uw registratie geschiedt via de website, dat kan heel eenvoudig via deze link. Na registratie heeft u toegang tot uw account, waarmee u de speeddates met Pitou en Saskia kunt reserveren. Een overzicht van de door u gereserveerde speeddates kunt u altijd terugvinden in uw persoonlijke account. 

‘Een boek voor iedereen die de Amazone, en daarmee onze planeet, een warm hart toedraagt en meer wil weten over haar fascinerende geschiedenis en mogelijke toekomst!’(Allard Stapel, WWF Nederland). 

‘Pitou van Dijck schetst op kleurrijke wijze een hoopvol toekomstbeeld voor het Amazonegebied’ (Liliana Jauregui, IUCN Nederland) 

Meer informatie
Het boek is hier te bestellen bij LM Publishers, de boekhandel en bol.com. Inkijkexemplaar
ISBN 9789460229756 - NUR 410 - Paperback, geïllustreerd, 192 pagina’s - Verkoopprijs € 24,50

Bron: ANP Persportaal

Quote

Uitgaan nu.nl

29 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching