Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine/Limburg Awards - Vorig jaar tijdens de Nationale Vitaliteitsweek 2022, werd voor de eerste keer de award uitgereikt aan bedrijven die de juiste aandacht schonken aan vitaal werkgeverschap.

Deze awards, een initiatief van NVL en Ondernemen in Limburg, zijn in het leven geroepen om Limburgse Werkgevers die investeren in het welbevinden van hun medewerkers extra podium en waardering te geven en samen het belang van gelukkige en energieke medewerkers uit te dragen. De genomineerden voor dit jaar zijn ook weer bekend en op 28 september weten we wie op het gebied van Vitaal Werkgeverschap het beste voorbeeld geven.

Nominatie en JuryIn de categorie groot bedrijf zijn Meander, Vincent van Gogh Instituut en Herman Vaessen bv genomineerd en in de categorie midden- en klein bedrijf gaat het om Personato, MijnMarketing.com en Burgerkracht. Loek Vaessen (bestuurslid NVL en juryvoorzitter) licht toe: “Uit de tientallen inschrijvingen is eerst een eerste selectie gemaakt middels het scoreformulier. Vervolgens na een zorgvuldige afweging met de jury de genomineerden bepaald. Wat we echt hebben gezien is dat deze bedrijven uitblonken in bestuurlijke lef verbinden met het creëren en faciliteren van een klimaat waarin gezondheid centraal staat zowel voor de werkgever als ook de werknemer.“

Alle genomineerde bedrijven worden bezocht door een delegatie van de jury. De jury bestaat uit Loek Vaessen, René Lipsch en Anabel Rodrigo Rama (idem 2022) en de winnaars van afgelopen editie, Dave Kersemakers (AZL) en Noortje Levels (VANDAAG B.V.). René Lipsch van OperaSana heeft een belangrijke rol gehad bij de voorselectie. Zijn bedrijf Operasana is gespecialiseerd in onderzoek hoe het gesteld is met de vitaliteit op de werkvloer. “Een 100% score is voor niemand haalbaar, maar daar gaat het ook niet om. Het gaat erom dat bedrijven aan de slag gaan en blijven met het onderwerp en hier aandacht voor blijven hebben.”, aldus Lipsch.

Bedrijfsbezoek door jury- geen publieksjuryTijdens dit bezoek krijgt de jury de kans om met HR manager, directie én medewerkers te spreken, die hun beleid en ervaringen verder toelichten. De jury moet tijdens het bezoek een toetsingsformulier invullen, waar een score uit komt. Dit om de objectiviteit van de weging goed waar te borgen. Om diezelfde reden is er dit jaar ook niet gekozen voor een publieksjury, omdat het publiek nu eenmaal niet objectief kan zijn in deze verkiezing. Op basis van de zorgvuldige weging van de jury en overleg achteraf, worden dus uiteindelijk de Beste Voorbeeld Werkgevers van 2023 uitgekozen. ‘Het gaat tijdens deze awards ook om innovatie en authenticiteit vanuit waarden gedreven. Dat wil niet zeggen dat de genomineerden geen ziekteverzuim hebben doch wel dat de medewerkers optimaal betrokken zijn en alle support ervaren om privé aangelegenheden gerichte aandacht te geven en stil staan soms ook vooruitgang betekent.” aldus Loek Vaessen.

Bekendmaking Vitale awards tijdens Vitaliteitsreis LIVE op 28 septemberOp 28 september tijdens de vitaliteitsreis LIVE zullen de winnaars van de vitaliteitsawards bekend worden gemaakt. Naast de bedrijven die de award winnen voor het beste voorbeeld, zijn er dit jaar ook nog 2 awards uit te reiken voor het meest innovatieve idee. Pauline Verhoef (voorzitter NVL): “Ons event, de Vitaliteitsreis LIVE! belooft ook dit jaar weer een sprankelende energieke dag te worden met vele vitale inspiratiesessies, workshops en praktische HR voorbeelden. We richten ons echt op HR managers en of directies van bedrijven die gestart zijn met vitaliteit of willen starten en inspiratie kunnen gebruiken. Dit jaar starten we het event met de theatershow Omdenken, bekend van alle quotes, want ook humor hoort bij Vitaliteit!”

Over Netwerk Vitaal Limburg
Netwerk Vitaal Limburg is de plek voor Limburgse werkgevers en HR managers op gebied van vitaliteit, werkgeluk en duurzame inzetbaarheid. Deze stichting is opgericht in 2017 door ondernemende professionals, ieder met zijn eigen expertise op gebied van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Samen bieden zij een complete dienstverlening met als doel gelukkige en energieke Limburgse medewerkers die fit for the future zijn. Netwerk Vitaal Limburg wil mensen en bedrijven verbinden op gebied van Vitaliteit en Duurzame Inzetbaarheid.

Bron: De Limburger, Redactie Ondernemen in Limburg

Quote

Uitgaan nu.nl

29 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching