Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

Door Jeroen Latour, Blenheim Advocaten Amsterdam - NLMagazine Wetgeving - De afgelopen periode heb ik meerdere artikelen geschreven waar ik de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) heb benoemd.

Maar wat is deze WHOA nu precies?
De WHOA is inmiddels al meer dan twee jaar geleden in werking getreden. Hiermee werd destijds de Faillissementswet gewijzigd waardoor het voor bedrijven in staat van dreigende insolventie makkelijker moest worden een herstructurering te bewerkstelligen.

Het grootste verschil dat de WHOA met zich meebrengt ten opzichte van de oorspronkelijke mogelijkheden in de Faillissementswet tot het aanbieden van een akkoord is dat zodra 2/3e van de schuldeisers (in geld) voorstemt, de rest meegetrokken kan worden in het akkoord.

Zo kan worden voorkomen dat een levensvatbaar bedrijf failliet gaat, omdat één schuldeiser dwarsligt!

In dit artikel, dat ik samen heb geschreven met collega Bo Pietersz, volgt een kort overzicht van de stappen die doorlopen moeten worden om tot een geslaagd onderhands akkoord te komen op grond van de WHOA.

Zit uw bedrijf in zwaar weer? Onderzoekt u de mogelijkheden van de WHOA? Neem dan contact met ons op. Wij adviseren u graag.

Quote

Uitgaan nu.nl

01 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching