Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

Van 1 tot 3 september staan de tentjes verzameld rondom WIJKkoepel

(Een plattegrond van hoe het terrein wordt ingedeeld)

NLMagazine/Leeuwarden - Sinds 2013 ontmoeten buurtbewoners verspreid over heel Nederland elkaar op De Buurtcamping en dit jaar voor het eerst ook in Leeuwarden Bilgaard. Vorig jaar zijn op alle Buurtcampings door Nederland al 800.000 ontmoetingen geïnitieerd en dat aantal gaat dit jaar overtroffen worden. Het doel van een Buurtcamping? De sociale samenhang in buurten verbeteren door ontmoetingen tussen buren te stimuleren en mensen uit verschillende ‘bubbels’ met elkaar te verbinden. 

Wat is de Buurtcamping?
Tijdens De Buurtcamping wordt een park drie dagen lang omgetoverd tot een echte camping. De camping wordt bewoond door alle mensen die de buurt rijk is: zo is de Buurtcamping een ontmoetingsplek voor iedereen. ‘Met een wc-rol onder je arm naar het toilet, samen de afwas doen met de buurman en even tandpasta lenen van de buurvrouw. 'Door samen de camping op te bouwen of mee te doen aan een van de activiteiten, leren buurtbewoners elkaar tijdens de Buurtcamping beter kennen’, zegt Maarten Hupkes van Stichting De Buurt, de overkoepelende organisatie waar de Buurtcamping onder valt. 

Een derde van de kampeerplekken is gereserveerd voor mensen die wat minder te besteden hebben. Zo is er plek voor iedereen op de Buurtcamping van Leeuwarden Bilgaard. 

Over de Buurtcamping in Bilgaard
Tijdens het weekend zullen er gezellige activiteiten zijn, zoals sport en spel, bingo, filmavond, knutselen en koken. Als afsluiter gaat iedereen zondag naar AquaZoo, allemaal inbegrepen. De prijs? Een kampeerplek kost €20,- en de prijs die per persoon voor alle activiteiten en het eten wordt betaald is tevens  €20,-. Voor kinderen t/m 16 jaar is het hele weekend gratis. 

Over De Buurt
De Buurt is een stichting zonder winstoogmerk. Wij versterken buurten onder andere door samen met inwoners, ondernemers en organisaties tijdelijke campings te organiseren. Hierbij werken we samen met organisaties die allemaal streven naar een fijnere buurt; waarin je elkaar groet, kent en helpt. De Buurtcamping voldoet aan de kwaliteitseisen van Het CBF, heeft een ANBI status en is een Social Enterprise. Onze droom is om heel Nederland samen te laten kamperen op De Buurtcamping.

Quote

Uitgaan nu.nl

03 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching