Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine - Het einde van het succesvolle programma ‘B&B Vol Liefde’, dat dit jaar alle kijkcijfers verbrak met bijna een miljoen kijkers per dag, is weer in zicht. Maar voor kijkers die gewend zijn naar hun favoriete personages in het buitenland te kijken, komt Indebergen.nl samen met het Oostenrijks Toeristenburo met een goed alternatief: ‘In de bergen op zoek naar Nederlandse locals in Oostenrijk’.

Nieuwe serie ‘In de bergen op zoek naar Nederlandse locals in Oostenrijk’
In de nieuwe serie ‘In de bergen op zoek naar Nederlandse locals in Oostenrijk’, die vanaf zondag 20 augustus te zien is op YouTube, wordt het leven van Nederlanders die in Oostenrijk wonen in beeld gebracht. Wat doen zij in het dagelijks leven voor werk? Hoe brengen zij hun vrije tijd door? Maar ook: waarin heeft Oostenrijk hen verrast op een positieve of negatieve manier?

Grote verscheidenheid aan deelnemers
De deelnemers aan de nieuwe serie zijn zeer verschillend: de een woont al 20 jaar in het nieuwe thuisland, terwijl de ander vorig jaar zomer de stap naar een leven in de bergen maakte. Ook de leeftijd, de gezinssamenstelling en de beroepen van de kandidaten variëren. Zo hebben niet alle kandidaten een gastenverblijf. Er wordt onder andere een gezin gevolgd die met pubers is verhuisd, maar ook komen een jonge vrouwelijke schapenscheerder in Tirol en een thrillerschrijver in beeld. Kortom, een zeer verrassend pallet aan Nederlanders die gekozen hebben voor een nieuw leven in de Oostenrijkse bergen.

Acht afleveringen in vier verschillende seizoenen
Het nieuwe format ‘In de bergen op zoek naar Nederlandse locals in Oostenrijk’ zal dit seizoen bestaan uit acht afleveringen die in vier verschillende seizoenen zijn opgenomen. Vanaf 20 augustus zijn de eerste vier afleveringen, wekelijks op zondag, te zien op het YouTubekanaal van Indebergen.nl. Deze eerste video’s zijn opgenomen in de lente en zomer, begin 2024 volgen de herfst- en winterafleveringen.

Oostenrijk ongekend populair onder Nederlanders
De populariteit van Oostenrijk is de laatste jaren enorm toegenomen, wat bevestigd wordt door Mara Blauw van het Oostenrijks Toeristenburo. ‘Zowel in de zomer als winter neemt het aantal overnachtingen van Nederlanders in Oostenrijk de laatste jaren alleen maar toe. In 2023 was er van januari tot en met juni al een groei van 19% ten opzichte van dezelfde maanden in 2022’. Mensen lijken meer en meer op zoek te zijn naar rust en natuur en genieten tijdens alle seizoenen graag van de Oostenrijkse bergen. Ook wonen er inmiddels veel Nederlanders in het land.

Knipoog naar programma’s als ‘B&B Vol Liefde’, ‘Het roer om’ en ‘Ik vertrek’
Met deze nieuwe serie spelen Indebergen.nl en het Oostenrijks Toeristenburo in op het feit dat veel mensen het leuk vinden om landgenoten te volgen die naar het buitenland vertrekken, het liefst met ellende als overstromende beerputten of een gebrek aan voldoende budget. Echter het grote verschil is dat de kandidaten van ‘In de bergen op zoek naar Nederlandse locals in Oostenrijk’ al langere tijd geleden geëmigreerd zijn en hun nieuwe leven al helemaal hebben opgebouwd in Oostenrijk. Uiteraard ging de weg naar hun droomleven zeker niet altijd over rozen.

Terug voor een miljoen?
Elke aflevering eindigt met een terugkerende vraag voor de deelnemers: ‘Zou je teruggaan naar Nederland voor een miljoen?’ De antwoorden op deze vraag zijn even divers als de kandidaten, een miljoen is immers heel veel geld.

Link naar teaser en eerste aflevering
Om alvast een indruk te geven van de nieuwe serie, hierbij een korte teaser van een van de afleveringen: https://youtu.be/vS053SG84Mk. De eerste aflevering is vanaf a.s. zondag 20 augustus te zien via deze link: https://youtu.be/syqQn5akSlo.

Over Indebergen.nl
Indebergen.nl is een van de grootste Nederlandse websites over vakantie in de bergen met jaarlijks zo’n 1,25 miljoen unieke bezoekers en ruim 50.000 volgers op sociale mediakanalen als Facebook en Instagram. Deze serie is een samenwerking met het Oostenrijks Toeristenburo/Österreich Werbung (ÖW), de nationale toerisme-organisatie van Oostenrijk. Voor meer informatie over de serie of fotomateriaal kan contact worden opgenomen met Miranda Muller, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via +31 (0)6 15858276.

Quote

Uitgaan nu.nl

04 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching