20
Fri, Sep

Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine - Sommige mensen voelen zich niet meer helemaal prettig in hun baan. Ze voelen zich onrustig of denken dat ze meer kunnen dan ze nu doen. Coach Sandra Zuiker uit Hoorn helpt hen hun ambities terug te vinden en hun hart te gaan volgen.

Zodat ze kunnen worden wie ze echt zijn, in hun volle potentie. Sandra maakt gebruik van de Passie Profiel methode, een erkende coachingsmethodologie. Daar is ze enthousiast over. “Het Passie Profiel is een prachtig traject waarin ik mensen begeleid om hun werkgeluk terug te vinden”, zegt ze.

Wat is je achtergrond?
“Ik heb verschillende opleidingen gevolgd waaronder NLP en DISC. DISC is een persoonlijkheidstest wat inzichten geeft in onze voorkeuren in gedrag en communicatie. Door de kennis en ervaringen die ik heb opgedaan ben ik zelf in de positieve zin veranderd en dat gun ik een ander ook.”

Waaruit bestaan je werkzaamheden momenteel?
“Mijn werkzaamheden bestaan momenteel uit gedeeltelijk werken als topstylist bij een kapper in het luxe segment en ben ik bezig met mijn eigen onderneming als coach. Dit is voor mij nu een mooie combinatie en geeft mij energie en voldoening in mijn werk. Met het Passie Profiel begeleid ik mensen die vastlopen in hun huidige baan en help ik ze met inzicht te krijgen in wat ze wel willen.”

Dat is veel bij elkaar.
“Ja klopt!! Voor nu is dat prima. Op korte termijn ga ik minder werken bij mijn werkgever om mijn eigen onderneming verder uit te breiden. Daarnaast kijk ik er naar uit om samen te gaan werken bij een re-integratiebureau in Hoorn, waar ik in september ga beginnen.”

Hoe vind je het om coach te zijn?
“Coach zijn vind ik een dankbaar beroep. Het is zo mooi om te zien hoe mensen veranderen en dichter bij zichzelf komen. Een coach kan zoveel toevoegen aan de persoonlijke ontwikkeling van mensen. Het geeft mij het gevoel om van betekenis te zijn en een steentje bij te dragen.”

Je helpt nu mensen die tegen blokkades in hun werk aanlopen.
“Ja klopt! Mensen lopen vast in hun werk en merken dat ze er minder energie en voldoening uithalen. Ze weten vaak niet wat de oorzaak daarvan is. Door hier meer inzicht in te krijgen, kijken we samen wat hun overtuigingen en blokkades zijn en hoe ze die kunnen ombuigen in wat wel helpt. Daardoor worden ze bewust van hun gedrag, hoe ze hier het beste mee om kunnen gaan en leren ze keuzes te maken vanuit hun hart.”

Sinds wanneer ben je bij het Passie Profiel aangesloten?
“Sinds 2022 ben ik aangesloten bij het Passie Profiel. Ik ben benaderd door Bas Smeets die twintig coaches zocht om te werken met zijn traject. Inmiddels zijn dat er 34 geworden, verspreid over heel Nederland. Ik heb de opleiding gedaan en werk nu met veel plezier met het Passie Profiel. Het is een loopbaantraject dat gericht is op persoonlijke ontwikkeling, dat maakt dit traject daarom ook zo uniek.”

Welke meerwaarde heeft het Passie Profiel voor jou?
“De meerwaarde van het Passie Profiel is dat mensen in drie maanden tijd helder krijgen wie ze echt zijn, weten waar hun talenten liggen en wat hun passie is. Door middel van het opstellen van een plan kunnen ze direct aan de slag en gaan ze het, “gewoon doen!”. Dat maakt dit traject zo krachtig. Als je werk doet dat bij je past, dan voelt het of je geen dag meer hoeft te werken. Dat wil toch iedereen!”

Quote

Uitgaan nu.nl

20 september 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching