20
Fri, Sep

Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine - De Amerikaanse actrice Natalie Portman kijkt ernaar uit om zich aan te sluiten bij industrieleiders, die hun perspectieven over mobiliteit zullen delen met de industrie en het publiek op 5 september 2023 op het hoofdpodium van de IAA-Conferentie.

Portman is geen onbekende in de pracht en praal van de filmindustrie. Op 13-jarige leeftijd maakte de Israëlisch-Amerikaanse actrice haar filmdebuut in de Franse actiefilm ‘Léon’. Ze werd in 2005 genomineerd voor een Oscar voor haar rol in Closer, waarmee ze onder meer een Golden Globe won. In 2011 won ze de Oscar voor beste vrouwelijke hoofdrol voor haar rol in de film Black Swan.

Naast Portman meer dan 500 prominente sprekers op IAA MOBILITY
Tegenwoordig is ze ook een fervent activiste en milieuactivist achter de schermen en toegewijd aan veganisme. Van het repareren van haar kleding tot het plannen van vakantietreinreizen, ze herschikt haar leven rond duurzame praktijken. De actrice kiest zelfs voor een app voor het delen van elektrische auto’s voor haar reisbehoeften.

Duurzaam reizen staat hoog op Portmans agenda. Ze probeert haar reizen te organiseren naar plaatsen die bereikbaar zijn per trein, en wanneer vliegen onvermijdelijk is, zorgt ze ervoor dat haar verblijf lang genoeg is om de milieu-impact van de reis te rechtvaardigen. De Oscar-winnende actrice heeft een bescheiden levensstijl omarmd om klimaatverandering tegen te gaan, en bewijst daarmee dat milieuvriendelijke keuzes op elk niveau gemaakt kunnen worden.

Duurzame mobiliteitsoplossingen moeten voor iedereen betaalbaar en toegankelijk worden gemaakt
Portman heeft jarenlang gelobbyd over maatschappelijk beleid, campagne gevoerd tegen sociale ongelijkheid en armoede, evenals voor veganisme en klimaatactie. Gezien haar interesse in de bestrijding van klimaatverandering, is duurzame mobiliteit ook een belangrijke zorg voor haar – vooral gezien haar vele verantwoordelijkheden die haar wereldwijd laten reizen.

Ze gelooft dat iedereen een bijdrage kan leveren in het dagelijks leven, maar dat de juiste kaders nodig zijn. Uiteindelijk kan de verandering alleen samen worden bereikt: individuen, politici en de industrie. “Om de transformatie naar duurzame mobiliteit te laten slagen, moeten duurzame mobiliteitsoplossingen voor iedereen betaalbaar en toegankelijk worden gemaakt,” zegt Portman. “Ik kijk ernaar uit om de mogelijkheden te bespreken om dit te bereiken bij IAA MOBILITY.”
Naast Natalie Portman zullen meer dan 500 prominente sprekers de IAA MOBILITY gemeenschap inspireren met hun inzichten.

Voorbereiden op eventuele demonstraties
In het verleden hebben tijdens IAA Mobility demonstraties plaatsgevonden. Een alliantie van de actiegroepen ADFC, Attac, BUND, Campact, DUH, Greenpeace, NaturFreunde Deutschlands en VCD maakte twee jaar geleden de IAA als autotentoonstelling het mikpunt van demonstraties. Ondanks dat Messe München en de Duitse auto-industrie gezamenlijk gewerkt heeft aan een transformatie van een pure autobeurs naar een mobiliteitsbeurs, die thematisch juist veel breder en groener is dan alleen auto’s, was de alliantie nog steeds niet tevreden en bleef een demonstratie op de kalender staan en beschuldigden IAA Mobility van ‘greenwashing’.Ook dit jaar bereiden zowel klimaatactivisten als de beursorganisatie zich voor op eventuele demonstraties tijdens IAA Mobility.

WWW.IAA-MOBILITY.COM

Quote

Uitgaan nu.nl

20 september 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching