Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Geschiedenis - Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. Historiek wil geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken voor een breed publiek. Naast een bijzonder interessante website brengt de organisatie wekelijks een nieuwsbrief uit die maar liefst naar ruim 46.000 abonnees gaat.

Historiek vindt geschiedenis relevant en inspirerend. Wie wil weten in wat voor wereld hij leeft, zal altijd moeten kijken hoe en door welke factoren die wereld geworden is tot wat hij is. Een duik in het verleden is dan onontkoombaar.

Geschiedenis kan helpen onszelf en de wereld rondom ons beter te begrijpen. Op Historiek staan daarom duizenden encyclopedische artikelen, achtergrondverhalen met een historische link, boekbesprekingen en encyclopedische artikelen. Historiek hecht aan een objectieve benadering en heeft geen politieke kleur.

De website van Historiek fungeert tevens als een (geredigeerd) open podium, waar bijvoorbeeld historici, journalisten en wetenschappers hun kennis in kunnen brengen. Hun archief bevat inmiddels tienduizenden artikelen van uiteenlopende experts. Nieuwe bijdragen zijn altijd welkom. Heeft u geen mogelijkheid Historiek redactioneel te steunen, maar draagt u onze missie wel een warm hart toe, overweeg dan ons te ondersteunen met een donatie. Uw hulp is meer dan welkom.

Enkele cijfers

  • In 2015 werd Historiek door het publiek uitgeroepen tot beste online geschiedenisproject.
  • In 2022 ontving Historiek ruim 7,6 miljoen bezoekers (Google Analytics)
  •  Jaarlijkse paginaweergaven: >16 miljoen
  •  Abonnees nieuwsbrief: ruim 46.000
  •  Facebook-volgers: ruim 42.000

Quote

Uitgaan nu.nl

04 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching