Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Evenementen - Ook in augustus is er in Nederland van alles te doen op het gebied van kunst en cultuur. ANP Business maakte een selectie met tips voor reportages. 

Vertrek driemaster ‘Oosterschelde’
Op 4 augustus zal de historische driemaster ‘Oosterschelde’ vertrekken vanuit de thuishaven Rotterdam voor de langste reis in haar 107-jarig bestaan. Kapitein Jan Willem Bos zal samen met zijn bemanning een bijzondere expeditie leiden die helemaal in het teken staat van natuurbescherming; de ‘DARWIN200 Global Voyage’. Het grote publiek is welkom op de kade van het Maritiem Museum in Rotterdam om de ‘Oosterschelde’ uit te zwaaien voor de start van een twee jaar durende reis van ruim 40.000 zeemijlen.

Expositie Zandvoort
We gaan naar Zandvoort aan Zee: daarover is in Ede een expositie te zien in het Fischerhuis. Simonis & Buunk presenteert er 135 aquarellen die Herman Moerkerk (1879-1949) in de jaren 30 op het strand van Zandvoort maakte. Jong en oud, arm en rijk, Amsterdamse dagjesmensen en Duitse toeristen; Moerkerk schilderde het gevarieerde gezelschap aan badgasten en voorzag elke tekening van komische titels. Daarover maakte Louis Davids in 1915 het lied, waarvan elke Nederlander het refrein kon meezingen. We gaan naar Zandvoort bij de Zee! [..] Nemen broodjes koffie mee… 

Heerlen Notorious
Het culturele breakdancefestival The Notorious IBE viert deze zomer zijn 25-jarig bestaan. Sinds 2007 voorziet het festival de Heerlense binnenstad van dans en muziek, maar het begon allemaal in 1998 in het poppodium Nighttown in Rotterdam. Dit jaar is het stadsfestival op 4, 5 en 6 augustus, met een uiteenlopend programma, van breakdance tot house.

Bron: Nieuwsportaal

Quote

Uitgaan nu.nl

29 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching