Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine/Enschede vrije tijd, camping, vakantie, plier maken - Sinds 2013 ontmoeten buurtbewoners verspreid over heel Nederland elkaar op De Buurtcamping. Een initiatief waarmee in 2022 alleen al 800.000 ontmoetingen zijn gerealiseerd op 53 Buurtcampings. De Buurtcamping landt vanwege succes deze zomer opnieuw in Enschede in twee (stads)parken. Van 28 tot en met 2 augustus wordt er met de buurt gekampeerd in het Wooldrikspark.

Wat is de Buurtcamping?
Tijdens De Buurtcamping wordt een park drie dagen lang omgetoverd tot een echte camping. De camping wordt bewoond door alle mensen die de buurt rijk is: zo is de Buurtcamping een inclusieve ontmoetingsplek voor iedereen.

Net zoals op een normale camping ben je op de Buurtcamping veel buiten en is iedereen gelijk. Met een wc-rol onder je arm naar het toilet, samen de afwas doen met de buurman en even tandpasta lenen van de buurvrouw. Door samen de camping op te bouwen of mee te doen aan een van de activiteiten, leren buurtbewoners elkaar tijdens de Buurtcamping beter kennen.

Laatste info van de beheerders
Gasten zijn welkom op vrijdag 28 juli vanaf 14:00 uur tot woensdag 2 augustus 14:00 uur. Op de Buurtcamping is plaats voor iedereen die van kamperen houdt en van lekker buiten zijn. Overdag zijn er allerlei leuke activiteiten zoals o.a. bingo,speurtocht en knutselactiviteiten. Op vrijdag is er een gezamenlijke barbecue om elkaar alvast te leren kennen.

Omdat we graag willen dat iedereen mee kan doen, hebben we de kosten laag gehouden en hebben we de tenten al georganiseerd. Deze zijn gesponsord door Buffel Outdoor (www.buffel-outdoor.nl). Niet kamperen maar wel meedoen met activiteiten: Op zaterdag mag iedereen meedoen uit de buurt. Vanaf 10:00 uur is er voor de jeugd een waterglijbaan en knutselactiviteiten en in de middag zijn er sport en spel activiteiten. Volwassenen kunnen komen recreëren en bijv. picknicken.

Kampeerplek reserveren of gewoon langskomen?
Het kan en mag allemaal dit weekend! Aanmelden als vrijwilliger of een kampeerplek reserveren op de Buurtcamping kan hier:
https://debuurtcamping.nl/campings/enschede-wooldrikspark/

Quote

Uitgaan nu.nl

27 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching