Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Film VIDEO - ‘Ierlands best bewaarde filmgeheim’ (debuutfilm van Andrew Legge), is een inventieve tijdreis waarin twee zussen de loop van WOII beïnvloeden met een zelfgebouwde machine, ‘Lola’. Een ‘spectaculaire lowbudget sciencefictionfilm’. Zo werd Andrew Legge’s speelfilmdebuut ontvangen op het filmfestival van Locarno.

Twee getalenteerde zussen in Londen bouwen een machine waarmee ze radio- en tv-uitzendingen uit de toekomst kunnen ontvangen. Al gauw dansen David Bowie, de Stones, de Kinks en allehande punkgroepen over het scherm, de zussen dansen mee op revolutionaire muziek die nog gemaakt moet worden, een anachronistisch feest in oorlogstijd.

Lola is het speelfimdebuut van de jonge Ierse regisseur Andrew Legge. Zijn razend inventieve lowbudget sciencefictionvertelling is zowel een speelse tijdreis en ode aan de popmuziek, als een bespiegeling over ‘what if’-geschiedschrijving, de manipulatieve macht van massamedia en het verlangen verleden en toekomst om te buigen naar eigen inzicht, ten goede of ten kwade.

Meer informatie
De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam

Kassa 020 5535 100

Open 14:00–21:00 

Café 020 5535 130

Open 11:00–23:00 

Quote

Uitgaan nu.nl

29 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching