Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Natuur & Milieu - De natuurgebieden van Natuurbegraven Nederland zijn vrij toegankelijk en bieden de unieke mogelijkheid van een laatste rustplaats in de natuur. Een eigen plek als laatste rustplaats in deze natuur is sinds 2012 mogelijk op de natuurbegraafplaatsen van Natuurbegraven Nederland.

Daar waar de natuur kracht, troost en rust biedt, waar een persoonlijk afscheid mogelijk is en ruimte is om te herdenken en te herinneren in de openheid van de natuur. Natuur die we moeten koesteren en waar we zorgvuldig mee omgaan.

Natuurbegraven in combinatie met Loop producten
Het is Loop Biotech’s missie om de mensheid weer onderdeel te maken van de natuurlijke cyclus van het leven. Dit doen zij door met de natuur samen te werken en Loop kisten en urnen te groeien van mycelium.

Myceliumkist
Begraven in de natuur op de natuurbegraafplaatsen van Natuurbegraven Nederland is alleen mogelijk in materialen die door de natuur worden afgebroken. De myceliumkist en -urn worden na begraving, in ideale omstandigheden, binnen 45 dagen één met de natuur. De unieke kracht van mycelium is dat het organisch materiaal afbreekt waardoor er voedingsstoffen in de bodem vrijkomen.
Een groot deel van alle plantensoorten heeft hier baat bij, een sterke natuur begint namelijk bij een gezonde bodem. Daarom bieden we samen de mogelijkheid om te kiezen voor een natuurgraf in combinatie met een Loop kist of Loop urn zodat de keuze voor natuurbegraven nóg duurzamer wordt. Het is mogelijk deze producten, na overlijden, te combineren met een natuurgraf. Als er al een natuurgraf is vastgelegd is er ook een combinatie met een ceremonie mogelijk.

Quote

Uitgaan nu.nl

29 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching