Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine/Soesterberg - Cultuur, geschiedenis, luchtvaart, museum - Het Nationaal Militair Museum (NMM) ontving eerder dit jaar een aantal persoonlijke objecten van een vlieger uit het roemruchte 32nd TFS Wolfhounds: USAF captain Eric ‘Clone’ Fiore. De objecten zijn geschonken door zijn Amerikaanse weduwe Carol Ann Fiore. Eric was als F-15 vlieger gestationeerd bij het 32nd TFS Wolfhounds op de vliegbasis Soesterberg.

Eric 'Clone' en Carol Ann Fiore

Het is voor het eerst dat het NMM zoveel persoonlijke objecten met een onweerlegbare herkomst een plek kan geven in het museum. Hiermee krijgt de aanwezigheid van het 32nd TFS Wolfhounds op Soesterberg voor het eerst een gezicht.

Eric ‘Clone’ Fiore
USAF captain Eric ‘Clone’ Fiore heeft met echtgenote Carol Ann Fiore van 1985 tot 1988 in Nederland gewoond. Eric was als F-15 vlieger gestationeerd bij het 32nd TFS Wolfhounds en Carol was destijds docente computerscience en gaf les op de basis. Zij woonden o.a. in de wijk Apollo in Soesterberg, waar hun oudste dochter is geboren. Eric verliet na 10 jaar de luchtmacht en werd testvlieger bij vliegtuigbouwer Bombardier. In 2000 sloeg het noodlot toe en kwam Eric bij een vliegtuigongeval om het leven.

Persoonlijke objecten
Carol heeft altijd goede herinneringen gehad aan Nederland en zijn inwoners. Zij zocht contact met het NMM om een aantal persoonlijke objecten van haar man te schenken. Zeer waardevolle objecten voor het NMM omdat we hiermee een vlieger uit het roemruchte 32nd TFS Wolfhounds een gezicht kunnen geven. Tot de collectie behoren o.a. zijn vliegeroverall, helm, logboek en foto’s.

Presentatie in het NMM
Het NMM is van mening dat de roemruchte periode van het 32nd TFS Wolfhounds een prominente plek in het museum verdient. Allereerst wordt er een vitrine ingericht waarin een aantal persoonlijke objecten van Eric wordt geplaatst, zoals de vliegeroverall en het uiterst zeldzame Wolfhounds songbook. In een later stadium wordt het persoonlijke verhaal van Eric en Carol in videovorm verteld in de ruimte met persoonlijke verhalen. Tevens komt daar een grote squadronfoto van de Wolfhounds te hangen.

Quote

Uitgaan nu.nl

28 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching