Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

Verbinden is het toverwoord - NLMagazine/Amsterdam vakantie, plezier, vrije tijd - ‘Verbinden is het toverwoord, op een Buurtcamping is er plek voor iedereen’, zo zegt Joep - vrijwilliger van de Buurtcamping. Sinds 2013 ontmoeten buurtbewoners verspreid over heel Nederland elkaar op De Buurtcamping. Vorig jaar zijn al 800.000 ontmoetingen geïnitieerd en dat aantal gaat dit jaar overtroffen worden. Het grote doel?

De sociale samenhang in buurten verbeteren door ontmoetingen tussen buren te stimuleren en mensen uit verschillende ‘bubbels’ met elkaar te verbinden.
De Buurtcamping landt deze zomer voor de 11e keer in Amsterdam in maar liefst zeven stadsparken.

Wat is de Buurtcamping?
Tijdens De Buurtcamping wordt een park drie dagen lang omgetoverd tot een echte camping. De camping wordt bewoond door alle mensen die de buurt rijk is: zo is de Buurtcamping een ontmoetingsplek voor iedereen. ‘De kracht van een Buurtcamping is misschien dan ook wel de kneuterigheid en het laagdrempelige karakter van de ontmoetingen’, zegt campingbeheerder Sabrina Pits van Amsterdam Rembrandtpark. ‘Met een wc-rol onder je arm naar het toilet, samen de afwas doen met de buurman en even tandpasta lenen van de buurvrouw. 'Door samen de camping op te bouwen of mee te doen aan een van de activiteiten, leren buurtbewoners elkaar tijdens de Buurtcamping beter kennen’, vervolgt Pits.

Een derde van de kampeerplekken is gereserveerd voor mensen die wat minder te besteden hebben. Zo wordt ervoor gezorgd dat iedereen kan genieten van de Buurtcamping geen enkele reden om niet langs te komen dus!

Maarten Hupkes, directeur van De Buurt over aankomend camping seizoen: ‘Met de Buurtcamping verbinden we allerlei soorten mensen met elkaar. En dat is belangrijk, want we willen allemaal graag leven in een prettige buurt. Een buurt waarin je elkaar kent, waarin iedereen zich veilig voelt en waar we elkaar om hulp durven te vragen’. ‘Juist in deze tijd’, vervolgt Hupkes, ‘waarin we zo makkelijk langs elkaar heen leven’.

Kampeerplek reserveren of je aanmelden als vrijwilliger?
Een Buurtcamping organiseer je niet alleen, maar met een team van mede-buurtbewoners en met professionele hulp van de landelijke stichting, De Buurt. Aanmelden als vrijwilliger of een kampeerplek reserveren op een van de Buurtcampings van Amsterdam kan hier: https://debuurtcamping.nl/campings/?search=amsterdam

De komende tijd wordt er gekampeerd in:
Rembrandtpark (10 jarig bestaan!)
Marineterrein (30 augustus op 1 september)

Meer informatie
www.debuurt.nl | www.debuurtcamping.nl 

Over De Buurt
De Buurt is een stichting zonder winstoogmerk. Wij versterken buurten onder andere door samen met inwoners, ondernemers en organisaties tijdelijke campings te organiseren. Hierbij werken we samen met organisaties die allemaal streven naar een fijnere buurt; waarin je elkaar groet, kent en helpt.
De Buurtcamping voldoet aan de kwaliteitseisen van Het CBF, heeft een ANBI status en is een Social Enterprise. Onze droom is om heel Nederland samen te laten kamperen op De Buurtcamping.

Quote

Uitgaan nu.nl

02 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching