Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine/Amsterdam Evenementen - Er komt een nieuw, tijdelijk en kleinschalig podium voor muziek, dans, beeldende kunst en debat in Zuidoost. Het krijgt een dag-, avond- en nachtprogrammering. Zoals het er nu uitziet, opent Club Echo - de voorlopige naam - in het najaar zijn deuren in ‘de tunnel’.

De tunnel is de ingang van een nieuwe parkeergarage die gebouwd is voor het project Eleven Square. Dat is een nieuwe wijk bij ArenaPoort, die over een paar jaar gebouwd wordt.

Nieuwe club voor 2 tot 3 jaar
Komende 2 tot 3 jaar wordt de tunnel gebruikt als podium. Club Echo is de naam van de samenwerkende organisaties Urban Sync en LITT Events, die zorgen voor de invulling.

Meer nachtcultuur
Het stadsbestuur vindt cultuur belangrijk voor de stad, zowel sociaal als economisch. Daarom komen er permanente of tijdelijke plekken voor nachtcultuur bij in de stad. Samen met ontwikkelcombinatie OMC is het bestuur op zoek gegaan naar een partij die kon zorgen voor een tijdelijke invulling van de tunnel.

Winnaar: Club Echo
Meerdere partijen dienden plannen in. Een jury beoordeelde die op programma, exploitatieplan en kansen voor talent uit Zuidoost. Club Echo, een samenwerking tussen Urban Sync en LITT Events, kwam als winnaar uit de bus. De invulling met Club Echo draagt volgens de jury bij aan de leefbaarheid van het gebied en de nachtcultuur in Amsterdam. Club Echo heeft plannen voor een brede programmering en gaat samenwerken met meerdere organisaties en programmamakers uit stadsdeel Zuidoost.

Quote

Uitgaan nu.nl

14 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching