Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

Leeuwarden, Friesland Foto: Baykedevries via wikimedia - NLMagazine Kunst, Cultuur, Erfgoed - Het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân heeft in het tweede kwartaal van 2023 subsidie toegekend aan 42 cultuur- en natuurprojecten in de provincie Fryslân, met een totaalbedrag van bijna 174.000 euro. Naast ondersteuning aan grote projecten, werden ook veel lokale initiatieven gesteund. 

Een van de toegekende bijdragen is 25.000 euro voor Stichting Erfgoed & Publiek, bestemd voor technische ondersteuning van tien kleine Friese musea. Dit geld zal worden gebruikt om de digitale collecties duurzaam en toekomstbestendig te maken en ze te presenteren op een publiekswebsite. 

Erfgoedvereniging Bond Heemschut ontvangt 10.000 euro voor het project Post 65, met als doel het beschermen van jong erfgoed uit de periode 1965 – 2000. De vereniging zal de cultuurhistorische, architectonische en/of stedenbouwkundige waarden van deze panden vastleggen, om het bewustzijn omtrent hun waarde te vergroten. 

Stichting Romte ontvangt een subsidie van 12.000 euro voor het project Broei, dat zich richt op het stimuleren van jonge Friese cultuurmakers en kunstenaars met (podium)ambities. Broei biedt deze talenten een traject van coaching en ondersteuning aan om hen te helpen op weg naar het podium. 

Jaarlijks ruim 35 miljoen euro 
Naast deze subsidie zijn er ook kleinere bedragen toegekend, zoals 1000 euro voor de uitvoering van Ein Deutsches Requiem van Johannes Brahms, 2000 euro voor het Waddenfilmfestival dat tijdens de Landschapstriënnale 2023 in september wordt gehouden, en 5000 euro voor de Taptoe Leeuwarden. 

Het Prins Bernhard Cultuurfonds investeert jaarlijks ruim 35 miljoen euro in cultuur en natuur, waarvan een deel naar ongeveer 3500 projecten door heel Nederland en het Caribisch deel van het koninkrijk gaat. Deze bijdragen worden gefinancierd door de VriendenLoterij, Nederlandse Loterij, donateurs, schenkers en partners. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân is een van de twaalf provinciale afdelingen. 

Quote

Uitgaan nu.nl

07 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching