Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

Fietsen langs het strand van La Baule - De beste culinaire adresjes in Bretagne Frankrijk - NLMagazine Vakantie, Leisure, Uitgaan, pret maken, sport, fietsen - Fietsen en goed eten is een ideale combinatie, maar dan wel graag kwalitatief, lokaal en duurzaam. Zes etappes waarbij je van de ene naar de andere culinaire hotspot fietst en daarbij het gloednieuwe Franse fietspad a Journey to Brittany ontdekt.

Duurzaam bij La Cantine du Voyage tijdens etappe 1 van Nantes naar Saint-Nazaire
La Cantine du Voyage staat in de stad Nantes. Het eenvoudige restaurant is ontstaan vanuit het idee dat iedereen toegang moet hebben tot gezond eten tegen een betaalbare prijs. Nagenoeg alle groenten komen uit de moestuin ernaast. Voor een menu inclusief voor-, hoofdgerecht en een drankje betaal je 15 euro. Hetzelfde menu voor kinderen kost 10 euro. Tip: het gidsje Les Tables de Nantes met onder andere een selectie van vegan adresjes en wijnbarretjes. Kijk uit naar deze lokale producten: Muscadet, Gateau Nantais en Petits Lus.

La Cantine du Voyage

Gezonde sapjes tijdens etappe 2 van Saint-Nazaire naar Pénestin
Bij Les Albatros in La Baule zit je met je voetjes in het zand terwijl je geniet van de gezonde hapjes en sapjes. Of doe mee aan een dagelijkse yoga sessie op het strand. Lekker stretchen na al dat gefietst.
Tip: bezoek op woensdag- en zaterdagochtend de markt in Guérande om lokale producten te scoren. Lokale producten: zout uit Guérande, oesters, mosselen en zeewier.

Les Albatros in La Baule

Cultureel vegan restaurant langs etappe 3: van Pénestin naar Redon
Cinémanivel in Redon is niet alleen een bioscoop maar ook restaurant en cultureel trefpunt. De kaart bestaat voor 95% uit vegetarische gerechten die ook als vegan optie te bestellen zijn. Alle gerechten zijn bereid met producten van producenten die binnen een straal van 15km te vinden zijn.
Lokale producten in dit gebied: artisjok, bloemkool, aardbeien, cider, ambachtelijke bieren en appelsap.

Specialiteit galette saucisson, maar dan vegan langs etappe 4: Redon naar Rennes
Rennes staat bekend vanwege de galette saucisse – een pannenkoek van boekweitmeel met een worstje erin. Foodtruck WAP heeft hier een overheerlijke veganistische variant op bedacht, niet alleen lief voor dier en planeet, maar ook nog eens supergezond. Uiteraard huisgemaakt met biologische ingrediënten van lokale oorsprong.
Tip: de markt Les Lices op zaterdagochtend in Rennes.
Lokale producten in dit gebied: galette saucisse, artisjok, bloemkool, appels, cider, ambachtelijke bieren, appelsap en zoute boter.

La Galette Saucisse

De keuken van de natuur langs etappe 5: Rennes naar Dinard
In de haven van Dinard vind je La Cabane à Manger, hier serveren ze een “cuisine Nature” zoals ze het zelf noemen. De missie van La Cabane is duurzame en lokale gerechten te serveren. Op de kaart staat onder andere zeewiertartaar, lokale tapas en als dessert boekweitwafeltjes met aardbeien uit de buurt.
Tip: de markt in Dinan op donderdagochtend Lokale producten in dit gebied: oesters, mosselen, aardappelen, artisjokken, bloemkool, appels, zoute boter.

La Cabane a Manger

Oesters langs etappe 6: van Dinard naar Mont-Saint-Michel
Langs de gehele kust van Bretagne zijn oesters te vinden, maar in Cancale is zelfs elke ochtend een oestermarkt mét optie om je oesters ter plaatse open te laten maken en met een glaasje witte wijn én uitzicht op zee van te genieten. Niet alleen heerlijk maar ook supergezond. Oesters zijn rijk aan vitamine B1 en B12 en de mineralen calcium, jodium, kalium, fosfor, seleen, magnesium en zink.

Over de fietsroute
De fietsroute Nantes Mont Saint-Michel is 500 km lang en loopt via onbekende baaitjes en door mooie natuur. De route is redelijk vlak en daardoor geschikt voor jong en oud en iedereen daar tussenin. De route is onderverdeeld in 6 etappes. Onderweg vind je diverse bezienswaardigheden, leuke slaapadressen en gezellige restaurants.Kijk voor meer tips op voyage-en-bretagne.comNantes, Saint-Nazaire, La Baule en Rennes. Een fietsvakantie is één van de meest duurzame manieren om vakantie te vieren.

Quote

Uitgaan nu.nl

03 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching