Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine/Zeeland - Technisch Lego brengt in elke techneut weer het kind naar boven. Maar ook voor andere belangstellenden is het leuk om de mogelijkheden van het Deense techniekspeelgoed van dichtbij te zien. Daarom wordt van 26 juli t/m 6 augustus een speciale tentoonstelling georganiseerd in het Industrieel Museum Zeeland.

Aloys Sponselee, een enthousiast technisch Lego bouwer uit Sas van Gent, stelt dan een aantal van zijn mooiste modellen ten toon, maar nodigt de bezoeker ook uit om zelf aan de slag te gaan.

Op alle dagen van de tentoonstelling, met uitzondering van de donderdagen 27 juli en 3 augustus, is Aloys zelf aanwezig. Hij bouwt daar aan zijn model van de Space Shuttle Discovery. Ook geeft hij op die dagen drie presentaties over het bouwen met technisch Lego. Zo laat hij o.a. zien hoe je zelf modellen kunt ontwerpen en ook hoe je ze kunt besturen.

Daarnaast is er ook een speciale Lego-challenge: “Ik wil graag een activerende tentoonstelling aanbieden aan het publiek”, zegt Aloys, “de mensen mogen deelnemen aan de “bouw jezelf naar de overkant” uitdaging. Daarbij moet een stevige brug gebouwd worden. Ik heb ook extra materiaal bij me waarmee gebouwd kan worden en een paar werkende modellen waarmee gespeeld kan worden”.

Als klap op de vuurpijl kunnen bezoekers leuke prijzen winnen met een puzzel. Alle reden dus voor jon en oud om te komen kijken.

Industrieel Museum Zeeland
Westkade 114
4551 LA Sas van Gent
Tel: +31 (0) 115 69 09 85
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Quote

Uitgaan nu.nl

03 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching