Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine/Tilburg Musea - Stichting Mommerskwartier – Regionaal Archief Tilburg, Stadsmuseum Tilburg en het TextielMuseum – verwelkomen twee nieuwe leden in de Raad van Toezicht: Kim Cornelius als lid en Hilde Baert als nieuwe voorzitter. Zij vormen vanaf resp.

6 september en 1 november samen met Elly Teune, Renee Elzinga, Svetlana Borovikova, Joks Janssen en René Bastiaanse – de zevenkoppige Raad van Toezicht. We nemen op 1 november met veel dankbaarheid afscheid van Wim Bens (voorzitter).

Kim Cornelius
Kim Cornelius, is 48 jaar en werkzaam bij Zadkine te Rotterdam als Directeur Beauty & Fashion College. Ze is voormalig Educatief medewerker (leidinggevend) van het TextielMuseum. Dat heeft ze 5 jaar gedaan (2008-2013) en is daarna verder gegroeid in andere posities in de fashion. Mede vanwege haar achtergrond bij Zadkine en kennis van het thema duurzaamheid in de fashionwereld is zij een interessante toezichthouder.

Hilde Baert
Hild Baert is 51 jaar en zit momenteel in haar tweede termijn als Voorzitter Raad van Toezicht Poppodium 013. Daarnaast is zij lid van de Raad van Toezicht van Heaviness (Tilburg) en in het dagelijks werk director Academic Services bij Tilburg University. Ze is een ervaren professional met een aantoonbare brede ervaring met financiën op directieniveau. 

Stichting Mommerskwartier is zeer verheugd met de aanstelling van zowel Kim Cornelius als Hilde Baert en kijkt uit naar een vruchtbare samenwerking.

Het TextielMuseum is een dynamisch en creatief museum in bedrijf, gevestigd in een voormalige textielfabriek in Tilburg. Het is de enige plek ter wereld waar design, kunst, mode, erfgoed én innovatie op het gebied van textiel samenkomen. De combinatie van inspirerende tentoonstellingen, workshops en het gespecialiseerde TextielLab voor het maken en innoveren van textiel maakt het museum uniek in zijn soort.

Quote

Uitgaan nu.nl

06 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching