Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

©Foehn Photographies - NLMagazine Uitgaan, Vakantie, Leisure - Wie ‘Drôme’ zegt, denkt gelijk aan het berggebied de Vercors en de Provence. Deze geografische ligging zorgt voor een grote variatie aan landschappen waarin je de mooiste campings vindt voor een vakantie van je dromen. Heb jij dus nog niet je zomervakantie geboekt? Lees dan gauw waarom de Drôme de perfecte bestemming is!

Yellow village 'Le Domaine provençal' in Dieulefit ©Domaine Provençal

De Drôme in een notendop
De Drôme weet ieder jaar liefhebbers van natuur, cultuur en gastronomie te verleiden. Niet zo gek! In de natuurparken de Vercors en de Baronnies provençales en in de verschillende berggebieden kun je tal van outdooractiviteiten ondernemen, in alle vrijheid en in elk seizoen. Ook met het gezin.

En wie valt nu niet voor de charme van hooggelegen dorpjes met prachtig uitzicht en beroemde kastelen, zoals die van Suze-la-Rousse, Montélimar en Grignan? De Drôme ademt geschiedenis, omgeven door uitgestrekte lavendelvelden en olijfgaarden.

Op culinair gebied valt er een hoop te proeven, want aan kwaliteitsproducten geen gebrek: truffels van Tricastin, olijfolie van Nyons, ravioli uit de Dauphiné, nougat uit Montélimar, picodon-kaas… te veel om op te noemen. Bovendien is er geen enkel ander departement in Frankrijk dat zich zo richt op biologische (vee)teelt als de Drôme. Men wil het contact terug met de natuur. Daarom heeft het agro- en wijntoerisme een vlucht genomen in dit gebied. En heb je zin om jezelf eens flink te verwennen? Schuif dan aan tafel bij een van de zeven Michelin-restaurants die de Drôme rijk is.

Campalune ©Gervanne camping

Campings in alle soorten en maten
Voor alle behoeftes en ieder budget is er een camping te vinden. Zo kun je verblijven in een tent, een camper of caravan. Zoek je wat meer comfort? Dan kun je ook kiezen uit een mobilehome of een chalet. Glamping is de ideale oplossing voor mensen die groen met luxe willen combineren. Kan het je niet gek genoeg? Dan kun je overnachten in bijzondere accommodaties, zoals een tipi of boomhut, voor een onvergetelijk verblijf.

Meer informatie
- Handig: het boeken van je verblijf op de campings van de Drôme is heel flexibel. Het maakt niet uit hoelang je verblijft en op welke dag je aankomt, je bent van harte welkom!
- Benieuwd welke camping in de Drôme bij jou past? Kijk dan gauw hier: www.ladrometourisme.com/nl

Quote

Uitgaan nu.nl

02 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching