Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

Claude Monet, Blauwe regen, 1917-1920, Kunstmuseum Den Haag. Illustratie: Loes Faber

NLMagazine/Den Haag Kunst & Cultuur - Het liefdesleven van Wassily Kandinsky, de jeugd van Yayoi Kusama en Eschers opstootje met Mick Jagger: met een collectie van 160.000 objecten zit Kunstmuseum Den Haag vol met juicy verhalen die je niet snel in de museumzalen verwacht. Daar komt verandering in met de Juicy Art Tours: een wandeling door ‘Ontdek het Moderne en Escher – Andere Wereld’ met extra sappige, grappige of ontroerende achtergrondinformatie. De routes zijn vanaf vandaag beschikbaar.

“Max Ernst had vele romantische verhoudingen met kunstenaars, maar zijn ménage à trois met twee andere surrealisten was misschien wel de meest bijzondere. In 1922 liet Ernst zijn gezin achter om in te trekken bij dichter Paul Éluard en zijn Russische echtgenote Gala – die later met Salvador Dalí zou trouwen…”

Beide Juicy Art Tours tellen 8 stops inclusief QR-codes met begeleidend videomateriaal. Daar praten medewerkers uit het museum de kijkers uitgebreider bij over hun favoriete kunstenaars. Wie wil weten welke bronnen er voor de tour zijn geraadpleegd, kan terecht op kunstmuseum.nl/juicy-art-tours

Vervolg
Na de zomer zal het museum ook Juicy Art Tours bij Het Wonder van Delfts Blauw en Mondriaan & De Stijl lanceren. Omdat er zó veel te vertellen is, zal elke tour regelmatig een make-over ondergaan. Zo kunnen ook vaste bezoekers telkens nieuwe verhalen ontdekken. 

Meer informatie
Kunstmuseum Den Haag
Stadhouderslaan 41

2517 HV Den Haag
tel: 070 - 338 11 11
Dinsdag t/m zondag 10.00 - 17.00 uur
Voor actuele openingstijden en tickets zie: kunstmuseum.nl

Quote

Uitgaan nu.nl

03 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching