Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Heerenveen/Oranjewoud Kunst & Cultuur - Op 17 juni 2023 start het Noorderlicht Internationaal Foto Festival 2023 in MuseumBelvédère (t/m 24 september 2023). Deze festivaleditie draagt het thema REGENERATE, waarbinnen tot en met 6 januari 2024 verschillende tentoonstellingen in de provincies Groningen en Friesland te zien zullen zijn.

Met REGENERATE als thema, brengt het Noorderlicht fotofestival en Museum Belvédère werken samen van fotografen en andere lens based beeldmakers, die de actuele ontwikkelingen en veranderingen in de samenleving onderzoeken. Deze beeldmakers delen hun verlangen naar een nieuwe wereld en de stappen die daartoe gezet moeten worden.

We leven in een periode van dramatische verandering, waarin oude paradigma’s verdwijnen en andere systemen en structuren ontstaan. Het concept van arbeid verandert, identiteitsgrenzen verschuiven, de biodiversiteit neemt af te midden van een klimaatcrisis en het politieke landschap is sterk in beweging. Recente gebeurtenissen met een enorme impact, zoals de corona-pandemie, versterken de bestaande raciale, genderen welvaartsongelijkheid.

REGENERATE gaat over het herstellen en opnieuw smeden van de relaties met onszelf en anderen, met onze directe omgeving en de wereld waarin we leven. Waar mensen in de wereld van vandaag een gevoel ervaren ontheemd te zijn, brengt het Noorderlicht Foto Festival een mogelijke nieuwe wereld in beeld. Een wereld waarbij het leven is opgebouwd rond wederkerige relaties. Dit nieuwe evenwicht zorgt voor de erkenning van onderlinge verbondenheid en afhankelijkheid tussen mensen (inclusief hun technologische verworvenheden) en andere levende wezens binnen de ecosystemen van de wereld; voor gezondheid, welzijn en voortbestaan.

Het Noorderlicht Foto Festival 2023 richt zich op het gehele spectrum van het beeld, zowel analoog als digitaal: met fotografie en video als vertrekpunt worden daarnaast ook door de computer gegenereerde beelden getoond, waaronder virtual, mixed en augmented reality, installaties, projecties en mappings. Door deze keuzes wordt recht gedaan aan het pluriforme karakter van de hedendaagse beeldcultuur.

Het Internationaal Foto Festival gaat 17 juni van start in Museum Belvédère en is daar t/m 24 september 2023 te zien.

Meer informatie
Data :17 juni t/m 24 september 2023
Locatie : Museum Belvédère, Oranje Nassaulaan 12, 8448 MT Heerenveen-Oranjewoud
Tel : +31 (0)513 64 49 95
Web : www.museumbelvedere.nl
Openingstijden : Van dinsdag t/m zondag van 10.00- 17.00 uur

Quote

Uitgaan nu.nl

02 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching