16
Mon, Sep

Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine/Amsterdam Innovaties - Heeft u een initiatief dat bijdraagt aan een diverser aanbod in de binnenstad of dat ervoor zorgt dat Amsterdammers meer naar het centrum komen? Dan komt u in aanmerking voor de Subsidie Aanpak Binnenstad.

Door de groei van internationale bezoekers en het aanbod dat zich op deze bezoekers heeft aangepast de laatste jaren, voelen bewoners zich niet altijd meer thuis in de binnenstad en mijden Amsterdammers soms het drukke centrum.

Subsidie voor goede initiatieven
We willen een binnenstad waar verschillende generaties Amsterdammers zich thuis voelen. Waar winkels en horeca voor bezoekers hand in hand gaan met een fijne sfeer en aanbod voor bewoners en Amsterdammers uit andere buurten. We ondersteunen initiatieven die hieraan bijdragen met de Subsidie Aanpak Binnenstad. Er is ruimte voor experiment. Wel moet de cultuurhistorische waarde van onze stad behouden blijven voor de toekomst.

Wie kan subsidie aanvragen?
Bewoners, ondernemers en instellingen komen in aanmerking voor subsidie. U kunt tot maximaal € 10.000,- subsidie aanvragen om een initiatief te ontwikkelen. Voor de uitvoering is het maximale subsidiebedrag € 50.000,-.

De voorwaarden
Kort gezegd moet uw initiatief:
uiteraard over de binnenstad gaan
verschillende Amsterdamse doelgroepen trekken
een culturele verrijking zijn of lokaal ondernemerschap aanmoedigen
De precieze voorwaarden vindt u in de Subsidieregeling Aanpak Binnenstad.

Inspirerend voorbeeld
Bonne en Justus zijn bekend van het vernieuwende kledingmerk Bonne Suits. Sinds 2017 hebben zij een winkel op de Zeedijk nummer 60. Het is een broedplaats voor een jonge generatie Amsterdammers die een divers, jong en kunstzinnig publiek trekt. Binnenkort openen ze in de Warmoesstraat een nieuwe ruimte, met ook een muziekstudio. Zelf noemen ze het een cultuurhuis waar jongeren naartoe komen voor inspiratie en om elkaar te ontmoeten.

Meer weten
Wilt u subsidie aanvragen? Lees dan eerst het Uitvoeringsprogramma Aanpak Binnenstad (PDF, 36 MB), waarin u meer informatie vindt over de aanpak. Om subsidie aan te vragen, gaat u naar Aanvragen subsidie Aanpak binnenstad.
U kunt ook contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Quote

Uitgaan nu.nl

16 september 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching