20
Fri, Sep

Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine/OLranjewoud, Heerenveen Kunst & Cultuur - Per 22 augustus 2023 neemt onze bestuursvoorzitter Evert-Jan Rotshuizen na acht jaar voorzitterschap afscheid van Museum Belvédère. Zijn opvolger Seerp Leistra treedt per 22 augustus 2023 aan als nieuwe bestuursvoorzitter.

Leistra (1956) nam vorig jaar afscheid als partner van Boer & Croon Management BV, waaraan hij twintig jaar verbonden was. Hij vervulde en vervult meerdere bestuursfuncties in de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe. Leistra heeft een warme belangstelling voor cultuur en was al vaste bezoeker en vriend van Museum Belvédère. Het museum meent in hem de ideale opvolger gevonden te hebben van Evert-Jan Rotshuizen, die zijn twee bestuurstermijnen van vier jaar als voorzitter aankomende zomer afrondt.

Rotshuizen werd in 2015 benoemd en loodste het museum, met bestuur en staf, door een moeilijke financiële periode. Het is mede aan zijn inzet te danken dat het museum sinds 2018 structurele steun ontvangt van de gemeente Heerenveen. Ook zorgde hij ervoor dat  het museum is opgenomen in de vierjarige Subsidieregeling Museum Kunstinfrastructuur Fryslân (2021-2024), vanuit de provincie Fryslân. Daarmee werd een stabiele basis gelegd voor de toekomst. Hij was in 2018 initiatiefnemer van het creëren van de dependance Afslag BLV in het centrum van Heerenveen als plek waar jonge kunstenaars hun werk tonen.

Museum Belvédère werd in 2004 opgericht, is gevestigd in een modern museumgebouw in parklandschap Oranjewoud en groeide in een bestek van 15 jaar uit tot een van de belangrijkste cultuur-toeristische trekpleisters van Noord-Nederland met gemiddeld 45.000 bezoekers per jaar. Het museum concentreert zich met name op moderne eigentijdse kunst die relaties aangaat met landschap en cultuur, gemaakt door Friese beeldende kunstenaars en geestverwanten uit binnen- en buitenland.

Quote

Uitgaan nu.nl

20 september 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching