Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

Maastricht Health Campus - NLMagazine/Maastricht Healthcare - Binnen vijf jaar moet ook Brightlands Health Campus Maastricht een eigen Center Court hebben, vergelijkbaar met de Chemelot campus in Sittard-Geleen. Het centrale gebouw moet het middelpunt en ontmoetingscentrum voor alle partners van de campus worden.

Dat lieten CEO Jan Cobbenhagen en Nick Bos, vicevoorzitter van het College van Bestuur van Maastricht University, deze week weten tijdens de viering van het 10-jarig bestaan van de Maastrichtse Campus. Op de vraag binnen hoeveel jaar het Center Court er moet zijn was het antwoord: ‘binnen vijf jaar’.

De andere drie Limburgse campussen in Heerlen, Venlo en Sittard-Geleen werken al vanuit een centraal gebouw of hebben een eigen Center Court.

In Maastricht is de situatie anders. Binnen de campus werken onderzoekers, artsen en ondernemers samen aan innovatie binnen de gezondheidszorg, geneeskunde en biowetenschappen. Dat doen ze vanuit de Universiteit of het academisch ziekenhuis. Binnen de Health Campus werken start-ups ook vanuit eigen gebouwen. Zo opende Mosa Meat, fabrikant van de kweekburger drie weken geleden een nieuwe productiefaciliteit in Randwyck. Daar werken 160 wetenschappers uit meer dan 30 verschillende landen samen aan de ontwikkeling en productie van de laboratoriumhamburger.

Bron: Redactie Ondernemen in Limburg

Quote

Uitgaan nu.nl

04 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching